NOVI OBRAČUN OVIH TIMOVA NAKON TRI DANA: Olimpijakos je u dobroj formi

V.M.

18. 01. 2023. u 13:21

U prvoj utakmici četvrtfinala grčkog kupa, ''crveno-beli'' dočekuju Aris.

НОВИ ОБРАЧУН ОВИХ ТИМОВА НАКОН ТРИ ДАНА: Олимпијакос је у доброј форми

Foto: Profimedia

Pre par dana Olimpijakos je slavio pogotkom Masurasa, a zanimljivo je da je Aris imao čak dva poništena gola na tom susretu.

Domaćin nije baš najbolje započeo sezonu, ali u poslednje vreme igra veoma dobro i ostvario je četiri pobede na prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima. Trenutno je treći na tabeli grčkog prvenstva i zaostaje sedam bodova za ljutitim rivalom i liderom, Panatinaikosom. Pirejci su osvajali kup u čak 28 navrata i apsolutni su rekorderi što se tiče toga, a 13 puta su gubili u finalima. U ovogodišnjem izdanju su odigrali samo dvomeč sa Atromitosom u kojem su slavili ukupnim rezultatom 6:3. Olimpijakos je ovo takmičenje poslednji put osvojio 2020. godine.

Aris pruža solidne partije nakon pauze. Na prethodnih sedam utakmica ostvario je četiri pobede uz dva poraza i remi. Trenutno se nalazi na šestoj poziciji i siguran je na mestu koje vodi u plej-of fazu grčkog prvenstva. Takođe je igrao samo u prošloj fazi ovogodišnjeg kupa, tu je porazio Levadijakos ukupnim rezultatom 3:1.

Aris je jedna od maleroznijih ekipa u istoriji ovog takmičenja jer je čak devet puta igrao u finalu, a samo jednom je podigao trofej. To je bilo davne 1970. godine kada je u finalu pobedio svog najvećeg rivala PAOK, sa 1:0.

Ova dva tima su ujednačena u skorijoj istoriji međusobnih susreta, na prethodnih šest utakmica viđene su po tri pobede na obe strane.

Olimpijakos u svom sastavu ima zvučna imena poput Hamesa Rodrigeza, Marsela i druge. Verujemo da su Pirejci kvalitetnija ekipa i da će ostvariti pobedu u prvoj utakmici ovog dvomeča.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda