LIDS TRAŽI PROLAZ DALJE NA SVOM TERENU: Pre deset dana bilo je 2:2 u Velsu

V.M.

18. 01. 2023. u 08:28

''PAUNOVI'' dočekuju Kardif u ponovnoj utakmici trećeg kola FA kupa.

ЛИДС ТРАЖИ ПРОЛАЗ ДАЉЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Пре десет дана било је 2:2 у Велсу

FOTO: EPA

Pre deset dana Kardif je vodio sa 2:0 i delovalo je da će proći dalje, ali golovima Rodriga i Perkinsa, Lids je poravnao rezultat i tako zakazao današnji susret.

Domaćin igra slabo početkom nove godine i ne zna za pobedu na prethodnih sedam utakmica u svim takmičenjima. Pre par dana Aston vila ga je savladala sa 2:1 u okviru Premijer lige. Lids zauzima 15. poziciju na tabeli i ima samo dva boda više od Vest hema koji je prvi tim ispod crte. Izabranici Džesija Marša će pokušati da prekinu crni niz pred svojim navijačima i tako upišu prvu pobedu u 2023. godini. ''Paunovi'' su jednom u svojoj istoriji podigli trofej osvajača FA kupa, to je bilo 1972. godine kada su u finalu savladali Arsenal sa 1:0.

Kardif je ispustio sjajnu šansu za prolaz u Velsu i sada mora pokušati da napravi iznenađenje u Engleskoj kako bi se plasirao u narednu fazu. Gost je takođe u lošoj formi i ne zna za pobedu već devet utakmica u svim takmičenjima. U tom periodu odigrao je šest remija i doživeo tri poraza. Nalazi se na 21. mestu tabele Čempionšipa i zbog loših rezultata sada je u opasnosti da se nađe u zoni ispadanja. Za vikend je imao priliku da upiše tri boda protiv Vigana, vodio je 1:0 sve do 96. minuta kada je Kin pogotkom doneo bod svojoj ekipi. Uprava je uručila otkaz Marku Hadsonu nakon utakmice sa Viganom i ekipu je privremeno preuzeo Din Vitaker.

Kardif ima prednost u skorijoj istoriji međusobnih duela ovih ekipa. Na prethodnih pet susreta viđene su tri pobede Velšana uz dva nerešena rezultata.

Džesi Marš ne može da računa na Foršoa, Sinisteru, Samervila, Greja i Dalasa, dok je pod znakom pitanja standardni štoper Lijam Kuper.

Gost će na ovom susretu biti bez Kolinsa i Romeua, a očekuje se povratak Kiona Etetea nakon povrede.

Smatramo da je Kardif svoju šansu propustio u prvom susretu i verujemo da će Lids pred svojim navijačima obezbediti prolazak u sledeću fazu FA kupa.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)