''KNEŽEVI'' JOŠ OŠAMUĆENI ZBOG ISPADANJA IZ KUPA: Može li Ažaksio da to iskoristi?

M.T.

15. 01. 2023. u 11:06 >> 11:06

GOSTI su u borbi za opstanak.

КНЕЖЕВИ ЈОШ ОШАМУЋЕНИ ЗБОГ ИСПАДАЊА ИЗ КУПА: Може ли Ажаксио да то искористи?

FOTO: Tanjug/AP

Senzacionalan poraz u Kupu Francuske ostavio je traga na Monaku koji je remizirao i u šampionatu, pa će ''kneževi'' morati veoma brzo da vade fleke, a prva prilika je danas od 17.05 kada na stadionu ''Luj II'' dočekuju Ažaksio u okviru 19. kola Lige 1.

Monako je dobro krenuo u nastavku sezone pošto je u prva dva kola ostvario dve pobede protiv Oksera i Bresta. Navijači su delovali zadovoljno, ali je onda usledio veliki kiks. Niželigaš Rodez usepo je da napravi senzaciju i eliminiše Monako u trećoj rundi Kupa Francuske posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, iako su ''kneževi'' imali i prednost od 2:0, ali nisu uspeli da je sačuvaju. Taj poraz odrazio se na igru ekipe Filipa Klemena koja je u prethodnom kolu remizirala sa Lorijenom samo zahvaljujući kasnom golu Visama Ben Jedera u sudijskoj nadoknadi.

Posle tog remija, Monako na petom mestu ima 34 boda i izjednačio se sa Renom koji je plasiran jedno mesto više zahvaljujući boljoj gol razlici. ''Kneževi'' moraju da pobede ako žele i dalje da ostanu u igri za plasman u Ligu šampiona.

Ažaksio takođe nije imao loš nastavak sezone pošto je uspeo da savlada minimalnim rezultatom Anže, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Međutim, usledio su dva uzastopna poraza od Tuluza i Remsa, a u međuvremenu su Korzikanci uspeli da prođu treću rundu Kupa Francuske pobedom protiv Jura Suda.

Dva uzastopna poraza dodatno su zakomplikovali situaciju Ažaksiju pošto se tim sa Korzike trenutno nalazi na 16. mestu tabele sa 15 osvojenih bodova i poslednji je tim iznad granice koja odvaja opstanak od ispadanja iz lige.

Napadač Kevin Voland jedini će preskočiti ovaj meč u Monaku pa Filip Klemen ima na raspolaganju praktično ceo tim, a očekuje se da Visam Ben Jeder najbolji strelac tima uz Brila Embola ponovo bude u startnoj postavi. Dok Monako skoro da i nema problema, Ažaksio ih je prepun.

Trener Olivije Pantaloni ne može da računa na dobar deo letošnjih pojačanja pošto su zbog povrede van stroja Roman Hamuma, Joan Tuzgar, Kevin Spadanuda, Jusuf Kone, Mikael Bareto i Matje Kotadur.

Poslednjih deset mečeva ova dva tim u svim takmičenjima su prošla u znaku Monaka. ''Kneževi'' su šest puta uspeli da savladaju Ažaksio, dok au Korzikanci ostvarili dve pobede, a dve utakmice su okonačne nerešenim rezultatom. Doduše, poslednji meč su ova dva tima odigrala još 2017. godine u Kupu Francuske.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju