KREMONEZEOVA POTRAGA ZA POBEDOM I DALJE TRAJE: Monca neće lako dati bodove

M.T.

14. 01. 2023. u 09:21

DOMAĆIN je jedini tim u Seriji A bez trijumfa.

КРЕМОНЕЗЕОВА ПОТРАГА ЗА ПОБЕДОМ И ДАЉЕ ТРАЈЕ: Монца неће лако дати бодове

Foto: EPA-EFE/Roberto Bregani

Fudbaleri Kremonezea probaće da konačno stignu do prvog trijumfa u sezoni danas od 15 časova kada na stadionu ''Đovani Zini'' dočekaju starog znanca iz Serije B, ekipu Monce u 18. kolu italijanskog šampionata.

Proslavljjući plasman u Seriju A, teško da su navijači Kremonezea mogli da pretpostave da će dočekati i novu godinu, a da njihovi ljubimci u elitnom društvu još uvek neće imati ostvrenu pobedu. Situacija je baš takva za Kremoneze kojem ni mundijalska pauza nije pomogla da skupi redove pošto je u prethodna dva kola doživeo poraze od Juventusa i Verone.

Posle poraza od Verone, direktnog konkurenta za opstanak u Seriji A, Kremoneze je pao na poslednju poziciju u šampionatu sa samo sedam bodova i napadom od kojeg je lošiji samo Sampdorijin. Verona i Sampdorija imaju dva boda više od Kremonezea, dok Specija, prvi tim iznad crte sa 15 bodova deluje nedostižno. Iako dočekuju Moncu, ni domaći teren nije naročita prednost za Kremoneze koji na prethodna četiri meča pred svojim navijačima nije uspeo da postigne ni gol.

Monca je poput Kremonezea imala težak početak u elitnom društvu, ali je za razliku od rivala sa kojim je prošle sezone vodila bitke u Seriji B, brže uspela da se pridigne i počne da beleži bolje rezultate. U prethodna dva kola Monca je remizirala sa Fiorentinom i Interom i ako bi osvojila sva tri boda protiv Kremonezea mogla bi da načini značajan korak ka sredini tabele.

Ekipa Rafaela Paladina trenutno se nalazi na 15. poziciji u Seriji A sa 18 osvojenih bodova, dvostruko više u odnosu na Veronu koja je prvi tim ispod crte i makar trenutno deluje da bi još nekoliko dobrih razultata mogli Monci da skoro obezbede opstanak. Ipak, protiv Kremonezea Monci neće biti lako pošto je na osam prethodnih gostovanja uspela da pobedi samo jednom.

Masimilajano Alvini neće moći da računa na Leonarda Sernikola koji propušta meč zbog kartona, dok će zbog povrede odsustvovati Vlad Čirikeš, Kristijan Aćela i Jonut Radu. U Monci je situacija nešto bolja pošto Rafaele Paladino neće moći da računa samo na Stefana Sensija i Nikolu Rovela.

Kremoneze je pobedio u poslednjem duelu ova dva tima u Seriji B prošle sezone, ali je to bio tek drugi trijumf za Alvinijev tim u poslednjih deset mečeva. Monca je uspešnija pošto je uspela da ostvari šest pobeda, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!