KLOPOVA ČETA NA TEŠKOM GOSTOVANJU: Prošli put je sve prštalo

V.M.

14. 01. 2023. u 09:02

''GALEBOVI'' dočekuju ''redse'' od 16 časova.

КЛОПОВА ЧЕТА НА ТЕШКОМ ГОСТОВАЊУ: Прошли пут је све прштало

Tanjug/AP

Brajton igra jako dobro ove sezone iako je promenio trenera i trenutno je osmi na tabeli sa 27 osvojenih bodova. Liverpul je uhvatio dobar zalet pred pauzu koji je nastavio sve do prošlog kola u kojem je poražen od Brentforda rezultatom 3:1.

Domaćin je nakon Svetskog prvenstva odigrao tri ligaške utakmice. Savladao je Sautempton i Everton, a doživeo je poraz od lidera Arsenala. Prošli vikend je u okviru FA kupa u dominantnom stilu pobedio Midlzbro sa 1:5. Početkom sezone klub je napustio dugogodišnji trener Grejam Poter, zamenio ga je italijanski stručnjak, Roberto de Zerbi. Harizmatični Italijan je beležio slabe rezultate kada je zaseo na klupu, ali je u poslednje vreme ukomponovao svoju ekipu koja igra veoma dobar fudbal. Njegovi izabranici su na osam utakmica kod kuće osvojili 11 bodova. Pobedom na ovom meču bi ušli u borbu za neko od mesta koje vodi u Evropu. 

Liverpul je u dobroj seriji i slavio je na četiri od prethodnih pet susreta u Premijer ligi. Bio je bolji od Lestera i Aston vile nakon Svetskog prvenstva, a uz ta dva rezultata doživeo je i već pomenuti poraz od Brentforda. Klopova četa je trenutno sedma na tabeli sa 28 osvojenih bodova i zaostaje sedam poena za Mančester junajtedom koji se nalazi na četvrtoj poziciji, mestu koje vodi u Ligu šampiona. ''Redsi'' vole da igraju na golove ove sezone što i govori njihova gol razlika, 34:22. Na osam gostovanja u Premijer ligi osvojili su osam bodova.

Ova dva tima su se već susrela ove sezone. U jako zaniljivoj utakmici devetog kola viđena je podela bodova sa puno pogodaka, 3:3.

Domaćin će biti bez Modera i verovatno Trosara čiji je nastup pod znakom pitanja.

Klop ne može da računa na Artura, Luisa Dijaza, Žotu i Virdžila van Dajka, a pod upitnikom su Nunjez, Firmino i Milner.

Očekujemo da i na ovoj utakmici bude golova, obe ekipe igraju dobar fudbal i verujemo da će postići barem po gol na današnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković