MOŽE LI HOLAND DA UTIŠA RAZIGRANI JUNAJTED? Derbi grada Mančestera

V.M.

14. 01. 2023. u 10:17 >> 10:17

U prvom derbiju ove sezone Siti je rutinski slavio sa 6:3.

МОЖЕ ЛИ ХОЛАНД ДА УТИША РАЗИГРАНИ ЈУНАЈТЕД? Дерби града Манчестера

FOTO: Tanjug/AP

Junajted je u sjajnom ritmu, vezao je osam pobeda u svim takmičenjima i sa dosta samopouzdanja dočekuje gradskog rivala. Mančester siti takođe igra veoma dobro ove sezone i nalazi se u trci za titulu sa Arsenalom koji mu beži pet bodova. 

Erik ten Hag je pronašao pobedničku formulu i njegovi izabranici pružaju sjajne partije. Imaju četiri vezane pobede u ligi, redom su slavili protiv Fulama, Notingem foresta, Vulverhemptona i Bornmuta. Preko nedelje su savladali Čarlton u EFL kupu i tako su se plasirali u polufinale u kojem će ukrstiti koplja sa ''šumarima''. Glavni igrač ''crvenih đavola'' je Markus Rašford, sjajni Englez je u neverovatnoj formi i na prethodnih šest utakmica je postigao sedam golova, a uz njih je podelio i dve asistencije. Junajted želi da se naredne godine vrati u Ligu šampiona i pozitivan rezultat na ovoj utakmici bi bio veliki korak ka tome.

Siti je u prethodnih pet kola ostvario tri pobede uz po remi i poraz. U prošlom kolu slavio je na gostovanju Čelsiju sa 0:1 golom Mareza. Preko nedelje je doživeo šokantan poraz od Sautemptona koji ga je savladao sa 2:0 u okviru Liga kupa. ''Građani'' bi pobedom na ovom meču mogli opasno da se približe Arsenalu kojeg očekuje derbi severnog Londona sa Totenhemom. Na ''Old traford'' dolazi najbolji napad lige predvođen robusnim centarforom Erlingom Holandom. Norvežanin igra kao mašina ove sezone i postigao je čak 21 pogodak u dosadašnjem toku prvenstva, a uz to ima i tri dodavanja za gol. Izabranici Pepa Gvardiole pružaju solidna izdanja na gostovanjima ove sezone, na osam utakmica osvojili su 17 bodova.

U prvom derbiju ove sezone Siti je dominantno slavio na ''Etihadu'' sa 6:3, u jednom trenutku je bilo 6:1, ali Antoni Marsijal je uspeo da spasi svoj klub velike sramote sa dva gola u završnici. 

Domaćin će na ovom meču biti bez Sanča, Tuanzebea, Van de Beka i verovatno Dalota koji vuče povredu već duže vreme.

Gvardiola ne može da računa na Rubena Dijaza i Bendžamina Mendija, dok je pod znakom pitanja Džon Stouns.

Očekujemo dobru utakmicu, ovo su dve razigrane ekipe i verujemo da će biti golova na današnjem susretu.

NAŠ TIP: I1-3&II1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest