PRILIKA ZA SRBINA DA NASTAVI SA DOBROM FORMOM: PAOK završava posao iz prvog meča

V.M.

10. 01. 2023. u 09:05

DRUGA utakmica osmine finala kupa.

ПРИЛИКА ЗА СРБИНА ДА НАСТАВИ СА ДОБРОМ ФОРМОМ: ПАОК завршава посао из првог меча

FOTO: EPA

Nakon što je slavio sa 2:0 u prvom susretu, PAOK ne bi trebao da ima problem da pred svojim navijačima obezbedi prolaz dalje. Kalamata dolazi rasterećena u Solun, probaće da napravi veliko iznenađenje i izbaci favorizovanog protivnika.

Domaćin igra odlično u poslednje vreme, nakon pauze za Svetsko prvenstvo ostvario je četiri pobede uz remi sa Atromitosom. Trenutno je trećeplasiran na tabeli grčkog prvenstva i zaostaje sedam bodova za liderom Panatinaikosom našeg Ivana Jovanovića.

Pre par dana PAOK je savladao Lamiju rezultatom 0:3, golovima Oliveire, Dantasa i Andrije Živkovića. Srpski reprezentativac igra veoma dobro u poslednje vreme i na poslednja četiri nastupa upisao je gol i dve asistencije. ''Crno-beli'' su ovo takmičenje osvajali osam puta, a uz to imaju i rekordnih 14 poraza u finalima. Prošle godine su upravo u finalu izgubili od Panatinaikosa, 1:0. Izabranici Razvana Lučeskua igraju veoma dobro kod kuće ove sezone, na ''Tumbi'' su ostvarili šest pobeda uz poraz i remi.

Kalamata dolazi na ovaj meč u promenljivoj formi, na prethodnih pet susreta doživela je dva poraza, ostvarila isto toliko pobeda i jedan meč je odigrala nerešeno. Gost nastupa u drugoj ligi i zauzima petu poziciju u svojoj grupi. Četa Nikosa Anastopulosa je u prošloj rundi kupa u jako interesantnoj utakmici bila bolja od Panetolikosa nakon izvođenja jedanaesteraca, u regularnom delu je bilo 2:2. Pred ovaj susret pre tri dana Kalamata je savladala Ruf sa 3:0. Realno gledano ''crna oluja'' nema čemu da se nada na ovom meču nakon poraza na svom terenu, ali čuda su moguća, pogotovo u kup takmičenjima i nada se da može da napravi jedno.

U prvoj utakmici PAOK je slavio golovima Oliveire i Tomasa. Pre toga ova dva tima su se poslednji put susrela davne 2001. godine kada je ekipa iz Soluna nanela ubedljiv poraz Kalamati, 7:1.

Domaćin je apsolutni favorit na ovom meču, iako ima dobru zalihu iz prvog susreta, očekujemo da će probati da ostvari novu pobedu i tako nastavi sa sjajnim rezultatima koje beleži u drugom delu sezone.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024