ARSENAL KREĆE POHOD NA 15. TROFEJ U FA KUPA: Četvrtoligaš ne bi trebao da predstavlja prepreku

V.M.

09. 01. 2023. u 20:10 >> 20:11

OKFSORD junajted dočekuje ''tobdžije'' u okviru trećeg kola FA kupa.

АРСЕНАЛ КРЕЋЕ ПОХОД НА 15. ТРОФЕЈ У ФА КУПА: Четвртолигаш не би требао да представља препреку

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin kuburi sa formom i pruža slabe partije u Ligi jedan, sa druge strane Arsenal igra fenomenalno. Prvi je na tabeli Premijer lige i ima samo jedan poraz ove sezone, očekuje ga derbi sa Totenhemom krajem nedelje tako da će Arteta verovatno odmoriti ključne igrače na današnjoj utakmici.

Oksford slabo igra u dosadašnjem delu sezone i nalazi se na 14. poziciji tabele Lige jedan. U prehodnih pet susreta zabeležio je samo jednu pobedu, a uz nju je doživeo dva poraza i odigrao isto toliko remija. Domaćin je odigrao dve utakmice do sada u FA kupu, u prvom kolu savladao je Vouking rezultatom 1:2, a zatim je bio bolji od Eksetera sa 4:1. Izabranici Karla Robinsona se nadaju da mogu doći do velikog iznenađenja pred svojim navijačima i biće veoma motivisani.

Arsenal pruža dominantne partije ove sezone. Lider je na tabeli Premijer lige i osvojio je 44 boda na 17 odigranih utakmica. Nakon pauze za Svetsko prvenstvo savldao je Vest Hem i Brajton, a prošle nedelje odigrao je nerešeno u derbiju kola sa Njukaslom, 0:0. FA kup je omiljeno takmičenje ''tobdžijama'' koje su ga osvajale rekordnih 14 puta, a poražene su u finalu u još sedam navrata. Poslednji put su podigli trofej 2020. godine kada su u finalu savladali Čelsi rezultatom 2:1. Izabranici Mikela Artete imaju priliku da osvoje Premijer ligu i FA kup u istoj sezone i tako osvoje duplu krunu.

Ova dva tima su se susrela samo jednom u istoriji. Zanimljivo je da je taj meč isto bio utakmica trećeg kola FA kupa 2003. godine, Arsenal je slavio sa 2:0.

Domaćin ima problema sa izostancima, na ovom meču neće biti Kajla Džozefa, Baldoka i Brauna.

Arteta ne može da računa na Gabijela Žezusa, Risa Nelsona ali dobra vest je da je moguć povratak Emila Smit-Roua. Arsenal očekuje veliki derbi sa Totenhemom, tako da će igrači poput Tarnera, Vijere i Lokonge dobiti priliku umesto redovnih startera.

Arsenal je znatno kvalitetnija ekipa i očekujemo da rutinski odradi posao i tako na dobar način započne pohod ka 15. trofeju osvajača FA kupa.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!