JUNAJTED DOČEKUJE NEKADAŠNJEG PRVOLIGAŠA: Domaćin je u strašnoj seriji

V.M.

10. 01. 2023. u 14:01 >> 14:02

ČARLTON dolazi na ''Teatar snova'' u okviru četvrtfinala EFL kupa.

ЈУНАЈТЕД ДОЧЕКУЈЕ НЕКАДАШЊЕГ ПРВОЛИГАША: Домаћин је у страшној серији

FOTO: EPA

Mančester igra sjajno nakon pauze za Svetsko prvenstvo, vezao je pet pobeda u svim takmičenjima i primio je samo jedan gol u tim susretima. Ovo takmičenje je realno gledano najbolja šansa za trofej ''crvenim đavolima'' i neće olako shvatiti inferiornijeg protivnika. Čarlton igra promenljivo ove sezone, ali vezao je dva trijumfa i u dobrom ritmu očekuje ovaj susret.

Junajted se preporodio nakon odlaska Kristijana Ronalda. Erik ten Hag je pronašao pobedničku formulu i njegovi izabranici su se popeli na četvro mesto tabele Premijer ligi koje im garantuje povratak u Ligu šampiona. Pre nekoliko dana domaćin je uspešno započeo i takmičenje u FA kupu savladavši Everton sa 3:1.

Markus Rašford predvodi ekipu svojim sjajnim partijama, postigao je gol na svakoj utakmici nakon pauze i uprava kluba bi trebala da se fokusira na obnovu njegovog ugovora jer privlači interesovanje velikana širom Evrope. Mančester je imao sreće na žrebu i pred punim tribinama ''Old traforda'' ima izglednu šansu da se plasira u samu završnicu Liga kupa. U dosadašnjem toku takmičenja bio je bolji od Aston Vile i Barnlija.

Nekadašnji premijerligaš pruža promenljive partije ove sezone i zauzima 12. poziciju na tabeli Lige jedan. U poslednja dva kola ostvario je trijumfe protiv Portsmuta i Linkolna tako da u dobrom ritmu dolazi u Mančester. Što se tiče EFL kupa, Čarlton je u četiri kola čak tri puta prolazio na penale. Bolje je izvodio jedanaesterce od KPR-a, Stivenejdža i Brajtona, dok je protiv Volsola slavio sa 0:1. Gost je veliki autsajder na večerašnjem susretu, ali sve što treba da uradi je da izdrži 90. minuta i nakon toga se odma prelazi na izvođenje penala koje mu očigledno ide veoma dobro.

Kada govorimo o međusobnim duelima, ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2006/2007. kada je Čarlton zadnji put nastupao u Premijer ligi. U obe utakmice slavio je Junajted, rezultatima 0:3 i 2:0.

Ten Hag ne može da računa na Tuanzebea, Donija van de Beka i Džejdona Sanča.

Čarlton će biti bez Egba, Mekgrandlsa i Volakota.

Očekujemo da Mančester rutinski odradi posao i tako se plasira u polufinale EFL kupa.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!