REMI NE DOLAZI U OBZIR: Senegalu samo pobeda protiv Ekvadora garantuje osminu finala

M.T.

29. 11. 2022. u 14:18 >> 14:18

Bod razlike između dve selekcije.

РЕМИ НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР: Сенегалу само победа против Еквадора гарантује осмину финала

FOTO: Tanjug/AP

Ekvador i Senegal odlučiće danas od 16 časova u drugom kolu grupe "A" na stadionu ''Kalifa'' u Dohi koja će od dve selekcije otići u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru, a uzbudljivu utakmicu garantuje činjenica da Senegalu odgovara samo pobeda kako bi uspeo da obezbedi prolazak u narednu fazu.

Ekvadorci su jedno od prijatnijih iznenađenja na Mundijalu u Kataru pošto su u prva dva kola ostvarili pobedu protiv domaćina šampionata Katara, a zatim u prethodnom kolu odigrali nerešeno sa Holandijom u meču za kojim mogu da žale jer nije pogrešno reći da su bili bolji tim i zaslužili pobedu.

Selektor Ekvadora Gustavo Alfaro dobija pohvale zbog svojih taktičkih sposobnosti, a ključna snaga ove selekcije Ekvadora je Ener Valensija koji je postigao sva tri gola do sada i protiv Senegala će takođe biti najveća opasnost po gol protivnika. Ekvador je trenutno na drugoj poziciji sa četiri boda, koliko ima i vodeća Holandija i protiv Senegala mu je dovoljan i bod za prolaz dalje.

Afrička selekcija pred današnju utakmicu posebno može da žali što je u prvom kolu onako naivno propustila veliku priliku protiv Holandije da osvoji makar bod. Senegalci su bili potpuno ravnopravan protivnik protiv ''oranja'', a pali su u sudijskoj nadoknadi kada su primili oba gola i doživeli poraz. U drugom kolu nisu imali naročito težak posao protiv Katara i ostvarili su pobedu, ali im protiv Ekvadora odgovara samo jedan scenario.

Ekipa Aliju Sisea nema drugi izbor osim pobede jer jedino u tom slučaju može da prestigne Ekvador i sigurno obezbedi drugu poziciju na tabeli i plasman u narednu rundu pošto trenutno Senegal ima bod manje od Ekvadora i Holandije od koje je poražen. To znači da će Siseova selekcija morati od starta da napadne jer nikakve kalkulacije ne dolaze u obzir za ''lavove Terange''.

Gustavo Alfaro ima ogromnu glavobolju pred današnju utakmicu jer stoji veliki znak pitanja pored imena Enera Valensije koji je zbog povrede napustio pre kraja meč protiv Holandije i još uvek nije sigurno da li će uopšte moći da bude u timu za utakmicu protiv Senegala, a ne treba naglašavati da bi njegov izostanak bio veliki udarac. Senegal na drugoj strani nema nikakavih problema i selektor Aliju Sise može da računa na sve igrače, a ''lavovi Terange'' izborili su se sa izostankom najveće zvezde Sadio Manea.

Ekvador i Senegal samo su jednom u istoriji odigrali međusobni meč. Bila je to prijateljska utakmica pre 20 godina, a Senegalci su tada slavili minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)