MOGU LI "ZMAJEVI" DA NAPRAVE ČUDO? Ne zavisi sve od Bejla i družine u meču protiv Engleske

V.D.

29. 11. 2022. u 09:51

''Gordi Albion'' je prvi na tabeli, a Vels poslednji.

МОГУ ЛИ ЗМАЈЕВИ ДА НАПРАВЕ ЧУДО? Не зависи све од Бејла и дружине у мечу против Енглеске

FOTO: AP/Tanjug

Stadion ''Ahmad bin Ali'' u Al Rajanu će večeras od 20 časova biti poprište britanskog duela između reprezentacija Velsa i Engleske u poslednjem kolu grupe "B", a ulog je plasman u osminu finala koji selekcija ''Gordog Albiona'' praktično ima na tacni.

Geret Bejl uspeo je da odvede Vels na Svetsko prvenstvu u Kataru, prvo za ''zmajeve'' posle više od šest decenija, a u poslednjem kolu grupne faze šanse za plasman u osminu finala još uvek postoje bez obzira na to što je tim selektora Roba Pejdža poslednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom iz prethodna dva kola.

Vels je u prvom kolu remizirao sa Amerikancima i imao dobar početak Mundijala, ali je onda usledio poraz u narednom kolu od Irana. Kumovao je tome i direktan crveni karton za golmana Vejna Henesija u 86. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi ''zmajevi" primili dva gola i pretrpeli poraz. I pre nego što je Henesi isključen, Vels nije delovao kao tim sposoban da postigne gol, što je istakao i Pejdž i sada u poslednjem kolu ne zavisi sve od njih. Vels mora da savlada Engleze, a da istovremeno Iran i SAD odigraju nerešeno kako bi ''zmajevi'' uspeli da se plasiraju u osminu finala. U svakom drugom scenariju, Vels završava Mundijal u grupnoj fazi.

Reprezentacija Engleske meč protiv Velsa dočekuja na prvom mestu tabele sa četiri boda. Englezi će večeras prvi put u istoriji na Svetskom prvenstvu igrati protiv neke od selekcija iz Velike Britanije, a za prolaz dalje im je dovoljan i nerešen rezultat. Selekcija Gereta Sautgejta odlično je počela Mundijal u Kataru, ubedljivom pobedom protiv Irana 6:2, ali je već u drugom kolu ostala bez municije protiv raspoloženih Amerikanaca u meču koji je završen remijem bez golova.

Iako su Englezi odigrali prilično loš meč protiv SAD, sudbinu drže u svojim rukama večeras i teško je zamisliti da će dozvoliti bilo kakvo neprijatno iznenađenje protiv Velsa.

Pejdž zbog crvenog kartona ne može da koristi Henesija i umesto njega će na gol stati rezervista Deni Vord. To bi trebalo da bude i jedina promena u timu Velsa pošto su svi igrači zdravi i Pejdž verovatno neće menjati sastav u odnosu na utakmicu protiv Irana. Sautgejt će imati gotovo kompletan im na raspolaganju za Vels pošto se treninzima vratio Džejms Medison, a jedino bi Ben Vajt mogao da odsustvuje zbog bolesti.

Istorijat međusobnih susreta između Egleske i Velsa je u potpunosti na strani ''Gordog Albiona'' koji je u posledinjh deset mečeva ostvario čak devet pobeda uz jedan nerešen rezultat.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)