SALAH SE KONAČNO PROBUDIO: Egipćanin i Liverpul danas na meniju imaju "svece"

Novosti online

12. 11. 2022. u 11:05 >> 11:05

"REDSI" bi pobedom na odmor.

САЛАХ СЕ КОНАЧНО ПРОБУДИО: Египћанин и Ливерпул данас на менију имају свеце

FOTO: EPA

Fudbaleri Liverpula nošeni hukom sa tribina i veoma bitnom pobedom nad Totenhemom u Londonu (2:1) dočekaće Sautempton. Utakmica 16. kola Premijer lige biće poslednja za obe ekipe pred pauzu zbog Svetskog prvenstva, te nema sumnje da će igrači na terenu "Enfilda" dati sve od sebe.

Liverpul je minulog vikenda odigrao sjajno prvo poluvreme u kojem je Salah doneo, ispostaviće se, nedostižnu prednost. Totenhem se kasno probudio, možda mogao do boda u finišu ali ga objektivno nije zaslužio.

Konteov eksperiment sa Perišićem kao polušpicem se nije pokazao dobro, dok je Klop sa Firminom na poziciji "desetke" oslobodio više prostora za Salaha i Nunjeza što se ispostavilo kao ključ pobede.

Upravo je Urugvajac Nunjez već u trećem minutu imao odličan pokušaj koji je Loris zaustavio, a "redsi" su nastavili da dominiraju i pritiskaju. Poveli su nakon desetak minuta igre posle sjajne akcije u kojoj je učestvovao skoro ceo tim, a iz srca šesnaesterca ju je golom krunisao Salah.

Imao je Perišić posle toga stativu i to je sve što su domaći uradili u prvom poluvremenu. Kardinalna greška Erika Dajera je u finišu poluvremena poklonila Salahu drugi gol i Totenhem je na odmor otišao bez igre i rezultata.

Perišić je uzdrmao okvir gola i na početku drugog poluvremena kada je pogodio prečku, Konte je promenio bočne igrače i posle samo 80 sekundi je izmena urodila plodom. Kuluševski je proigrao Kejna koji je matirao Alisona iskosa iz nimalo lake pozicije.

Probudio se Totenhem posle Kejnovog gola, preuzeo inicijativu a Liverpul se odlučio da brani prednost. Zapretili su Lengle i Bentankur ali je tada i sreća pogledala "redse".

Sautepmton je u zoni ispadanja, loše odrađen prelazni rok došao je na naplatu, a ceh je platio posle poraza od Njukasla (1:4) menadžer Ralf Hasenhitl koji je dobio otkaz.

Čelnici kluba sa južne obale rešili su da prodrmaju ekipu posle razočaravajućeg početka sezone i poraza na "Sent Džejms parku od Njukasla". Tih 1:4 u subotu označili su ostanak "svetaca" u zoni ispadanja, trenutno su 18. na tabeli u konkurenciji 20 ekipa i zato je došlo do smene. Sautempton je dobio samo tri utakmice dosad, od njega su lošiji jedino Vulverhemtpon i Notingem Forest i da bi se tim pokrenuo potrebna je reakcija.

Odlaskom Ralfa Hasenhitla završen je četvorogodišnji mandat Austrijanca na stadionu "Sent Merisu". U tom periodu vodio je 173 utakmice, ali nije mogao da se pozicionira kao bitan faktor u ostrvskom fudbalu, dvaput je završavao na devetom mestu, jednom bio 12, jednom 15, a da ne bi ispao klub će mu dovesti naslednika.

Mada, ne odmah, pošto je na meču Liga kupa protiv Šefild Venzdeja u sredu sedeo Ruben Selješ koji će i danas predvoditi Sautempton. Letos je Španac doveden na mesto pomoćnog trenera, a ranije je istu funkciju obavljao u Nefčiju, Karabagu, Arhusu i Kopenhagenu, a bio je i u mlađim kategorijama Valensije.

Liverpul je savladao današnjeg rivala na poslednja tri međusobna duela. "Redsi" su na svom "Enfildu" favoriti protiv svake ekipe na planeti bez obzira na formu i stanje na tabeli.

NAŠ TIP: 1&2-6 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)