"PČELE" 85 GODINA NEMAJU POBEDU PROTIV GRAĐANA! Siti mora da prati Arsenal u stopu

M.T.

12. 11. 2022. u 08:14

''GRAĐANI'' su šest mečeva bez poraza.

ПЧЕЛЕ 85 ГОДИНА НЕМАЈУ ПОБЕДУ ПРОТИВ ГРАЂАНА! Сити мора да прати Арсенал у стопу

FOTO: EPA

Branilac titule Mančester siti nema mnogo izbora ako želi da odbrani titulu u Premijer ligi i mora da iz kola u kolo pobeđuje kako bi dočekao priliku da prestigne vodeći Arsenal, a danas od 13 časova će na ''Etihadu'' kao apsolutni favorit dočekati ekipu Brentforda u 16. kolu engleskog šampionata.

Od poraza protiv Liverpula u 11. kolu Premijer lige, Mančester siti vezao je šest utakmica u svim takmičenjima bez poraza. Prošle srede je tim Pepa Gvardiole uspeo da prođe Čelsi u trećem kolu Liga kupa, ali ih u četvrtoj rundi čeka možda i teži zadatak pošto će igrati protiv Liverpula.

U Premijer ligi je Siti od neuspeha protiv Liverpula ostvario tri uzastopne pobede, a u prethodnom kolu je uspeo da sa deset igrača savvlada Fulam zahvaljujuči pogotku Erlinga Holanda. Siti je trenutno drugi na tabeli sa 32 osvojena boda, dva manje od vodećeg Arsenala i ''građani'' bi pobedom protiv Brentforda makar na nekoliko sati zauzeli čelnu poziciju pošto Arsenal igra poslednji meč dana od 20.45.

Brentford je imao razočaravajući dan u Liga kupu pošto je četvrtoligaš Džilingem uspeo da izbaci ''pčele'' posle jedanaesteraca. Bio je to peti meč Brentforda bez pobede, a ekipa Tomasa Franka je u priličnom padu forme pošto je u poslednjih devet utakmica u svim takmičenjima uspela da ostvari samo jedan trijumf sredinom oktobra protiv Brajtona. Od tada su ''pčele'' odigrale četiri meča i tri puta remizirale uz jedan poraz i sada su na 11. mestu u Premijer ligi sa 16 osvojenih bodova.

Pep Gvardiola ima sve manje problema sa povređenim igračima pošto je Kalvin Filips posle oporavka od operacije ramena pre osam nedelja ušao sa klupe protiv Čelsija u Liga kup i jedino još Kajl Voker ostaje van tima zbog povrede, a u tim će se posle jednog meča suspenzije vratiti Žoao Kanselo. Za razliku od Španca, Tomas Frank ima mnogo odsutnih igrača zbog povreda. Brentford će protiv Sitija biti bez Pontusa Jansona, Arona Hikija, Tomasa Strakoše, Kristofera Ajera, Čarlija Guda i Šandona Baptiste, a svi ovi igrači će se vratiti tek po završetku Svetskog prvenstva.

U Premijer ligi ova dva tima su prošle sezone odigrala jedina dva meča i oba puta je Siti slavio mada ne tako ubedljivo koliko su možda navijači očekivali (0:1, 2:0). Brentford je poslednji put savladao ''građane'' 1937. i od tada generacije navijača ''pčela'' čekaju trijumf protiv Sitija, ali teško će ga danas videti.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!