SPALETIJEVA MAŠINA NASTAVLJA DA MELJE: Udineze će teško zaustaviti Napolitance

M.T.

12. 11. 2022. u 08:35

NAPOLI je i dalje bez poraza u Seriji A.

СПАЛЕТИЈЕВА МАШИНА НАСТАВЉА ДА МЕЉЕ: Удинезе ће тешко зауставити Наполитанце

Foto: Profimedia

Ekipa Napolija nastavlja sa odličnim igrama i rezultatima u Seriji A u kojoj suvereno drži prvo mesto, a danas od 15 časova će na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' dočekati Udineze u 15. kolu italijanskog šampiona i pokušati da upiše još jednu recku u, čini se, beskrajnom nizu pobeda.

Od početka sezone Napoli nije osetio gorčinu poraza u Seriji A, a samo je Liverpul u Ligi šampiona uspeo da savlada ekipu Lućana Spaletija pre desetak dana, ali tek u poslednjom kolu kada je u grupi već sve bilo rešeno i tim sa juga Italije sa prvog mesta otišao u osminu finala.

U domaćem prvenstvu je Napoli godinama unazad blizu vrha, ali nikad na njemu i deluje da bi ovo mogla da bude ta sezona. Napoli je u prethodnih 14. kola pobedio 12 puta i samo dva puta odigrao nerešeno, a u prethodnom kolu je sa 2:0 savladao Empoli i nalazi se na prvom mestu sa 38 osvojenih bodova, osam više od drugoplasiranog Lacija, sa najboljom ofanzivom u ligi sa 34 postignuta gola. Može se reći da Napoliju ovosezonska iznuđena pauza zbog Svetskog prvenstva čak i ne prija jer je Spaletijev tim u odličnoj formi koja će naglo biti prekinuta.

Posle poraza i remija u prva dva kola Udineze je vezao šest pobeda i sve je delovalo odlično za ''zebre''. Međutim, trijumf protiv Verone početkom oktobra još uvek je poslednji za Udineze koji je od tada odigrao šest mečeva u Seriji A i pet puta remizirao uz jedan poraz. Posle poraza od Torina, Udineze je u seriji od tri remija i sada se nalazi na osmom mestu tabele sa 24 osvojena boda uz samo dva poraza od početka sezone u šampionatu. Udineze i dalje ima sasvim dobre šanse da dođe i do pozicija koje vode u Ligu šampiona, ali će tim Andree Sotila morati da počne da pobeđuje.

Lućano Spaleti morao je prethodne dve utakmice da bira sastav bez Kviče Kvaračkelije zaslužnog za osam golova i 10 asistencija, ali bi Gruzijac trebalo posle povrede leđa da se vrati u ekipu, mada će meč protiv Udinezea početi na klupi. I dalje je jedini standardni izostanak iz tima povređeni Amir Rahmani čiji se povratak očekuje tek posle pauze zbog Svetskog prvenstva.

Trener Udinezea Andrea Sotil suočava se sa više problema pošto nema na raspolaganju Rodriga Bekaa, Destinija Udogija i Žana Viktora Makenga, dok postoji šansa da u timu bude Bram Nutink.

Skor je u potpunosti na strani Napolitanaca u međusobnim susretima pošto su na poslednjih deset čak devet puta savladali Udineze, a jedan meč je završen nerešeno. ''Zebre'' su poslednji put savladale Napoli u Seriji A u aprilu 2016.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna