NEKADA SA ZVEZDOM, A SADA SA NJENOM DECOM: Gradski derbi igra se iznad južne tribine "Marakane"

Novosti online

12. 11. 2022. u 08:29 >> 08:29

MEČ 18. kola Prve lige Srbije.

НЕКАДА СА ЗВЕЗДОМ, А САДА СА ЊЕНОМ ДЕЦОМ: Градски дерби игра се изнад јужне трибине Маракане

FOTO: fkgraficar.com

Fudbaleri Grafičara danas od 13 časova imaju lepu priliku da upišu nova tri boda u Prvoj ligi Srbije. Naime, na teren iznad južne tribine stadiona "Rajko Mitić" stiže gradski rival Rad koji uz Zlatibor drži "fenjer". Ekipa sa Banjice kao i Čajetinci ima samo 15 bodova i ukoliko se nešto drastično ne promeni selidba u Srpsku ligu je neminovna.

Zvezdina deca koja nastupaju u ljubičastom dresu na svom kontu imaju 34 boda, tri manje od prvoplasiranog IMT-a. Poraz u prethodnoj rundi od Loznice (2:1) ne uzima se za zlo najmlađem timu u takmičenju.

Grafičar je u odličnom raspoloženju otišao na noge Loznici. "Zeleni" su patili, ali su odigrali jedan od najboljih defanzivnih mečeva u sezoni. Ako ne i najbolji. Imali su domaći i pomoć sreće, čupao ih je i rasploženi golman, ali su vešto u prvom poluvremenu iskoristili svaku šansu za gol. Poveli su pogotkom Vićentijevića i odlične akcije kapitena Komarčevića.

Ubrzo je Grafičar uzvratio udarac. Strelac je bio Kaluđerović na asistenciju Jovana Mituljikića. Bili su "ljubičasti" dominantni u polju, ali je težak teren pogodovao Lozničanima u defanzivnim zadacima. Sa druge strane odbrana Grafosa je ubrzo još jednom popustila. Posle prekida strelac je bio Martinkević.

Nekada stabilan superligaš je u teškoj situaciji. Rad je defitnitivno jedna od najslabijih ekipa u Prvoj ligi, a o tome svedoči i bodovni saldo. Klub sa Banjice teško će uspet da zadrži status prvoligaša, ali u fudbalu je sve moguće. Tri uzastopna poraza ne ulivaju optimizam, poslednji od Jedinstva (1:2) na svom terenu dolio je "ulje na vatru".

Jedinstvo sa Uba je slavilo kao gost na Banjici. I to zahvaljujući sve boljem mladom reprezentativcu Gane Ibrahimu Zubairu. Upravo je pomenuti mladić dao dva gola za deset minuta i ispisao ime pobednika. 

Mladići koji su budućnost Crvene zvezde nose breme favorita pred današnji susret. Ipak, treba biti oprezan, Grafičar je znao neprijatno da iznenadi kao domaćin.

NAŠ TIP: I1-3 & II1-3 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!