DO JUČE RATOVALI, SADA SKLOPILI PRIMIRJE: Bitka Zvezdaša i Partizanovca na severu Srbije

Novosti online

12. 11. 2022. u 09:04

OČEKUJE nas velika borba za bodove.

ДО ЈУЧЕ РАТОВАЛИ, САДА СКЛОПИЛИ ПРИМИРЈЕ: Битка Звездаша и Партизановца на северу Србије

FOTO: FK Crvena zvezda

Odigraće TSC i treću utakmicu u šest dana. Posle poraza u derbiju sa Partizanom (2:3) pobeđen je Železničar iz Pančeva (2:0) u okviru Kupa Srbije, a sledi duel protiv niškog Radničkog (subota 17.00) koji ne ostvaruje željene rezultate ove sezone.

- Nama mnogo znači što smo posle Partizana pobedili u kupu i ušli među osam ekipa, tako da nam ostaje da ovaj deo prvenstva, koji je po svim parametrima izuzetno dobar, ne pokvarimo. Dolazi nam ekipa koja je prošlu sezonu završila u Evropi, kao četvrta na tabeli, i po tome je jedan od naših najvećih rivala, jer je to i naš cilj. Bez obzira na trenutnu poziciju u koju su dospeli verovatno opterećeni Evropom i nekim nesrećnim porazima, imaju izuzetan kvalitet i jasno je da su tim za gornji deo tabele - rekao je šef stručnog štaba kluba iz Bačke Topole Žarko Lazetić.

Trener TSC-a je istakao da poštuje novog trenera Radničkog, Nenada Lalatovića i da poznaje njegov stil igre. Kao što je pre neki dan Lalatović javno izneo pohvale na račun Lazetića, sada je strateg TSC-a uzvratio.

- Mišljenje o njemu sam iznosio i pre dve godine kada sam bio u Metalcu, znam da je izuzetno strastven i posvećen, svaka njegova ekipa igra na način koji je težak za protivnike. Njegovi timovi su uvek izuzetno agresivni u duel igri, imaju brze tranzicije i to pokušava i sa Radničkim. Na nekim utakmicama to izgleda veoma doro, izvanredno su parirali Zvezdi i siguran sam da će doći motivisani da pozitivno završe jesenji deo sezone. Uveren sam da će utakmica biti dobra, bez obzira što u nju ulazimo opterećeni rasporedom.

Podsetimo, mnogi su očekivali žestoku izjavu Nenada Lalatovića na račun njegovog kolege iz redova TSC-a. Njih dvojica su "ratovala" već neko vreme, ali očigledno su se nesuglasice rešile. Temperamentni trener, neočekivano za njega, mirno je izjavio sledeće:

- Ja moram da ih pohvalim, jako su organizovan klub. Pre svega gospodina Žemberija, koji je istrpeo Žarka Lazetića i kada mu možda nije sve išlo kako su očekivali u početku. Tako se vodi klub, tako se poštuje trener i, eto, kada ga istrpite, dođu i rezultati. TSC igra najlepši fudbal uz Zvezdu i Partizan. Znam da svi misle da ću reći da sam ljut na Lazetića, ali to nije istina, odmah da kažem. On će, ako ovako nastavi ekipa da mu igra, jednog dana sigurno biti trener Partizana, nekad posle Gordana Petrića, koji sada takođe sjajno radi. Lazetić to zaslužuje i ja mu to želim - poručio je Lalatović.

Radnički je opravdao ulogu favorita protiv IMT-a u Kupu, ostvario tek treću pobedu ove sezone na domaćem terenu (3:0), ujedno treću bez primljenog gola ove jeseni i plasirao se u četvrtfinale pomenutog takmičenja. Ipak, Nišlijama u prvenstvu ne cvetaju ruže. Tri meča bez pobede i 12. pozicija nije nešto što zadovoljava apetite svih sa juga Srbije.

Trećeplasirani TSC eventualnim trijumfom ima priliku da se približi drugoplasiranom Partizanu na bod, bar na 24 sata. Međutim, Radnički je nepredvidiv i ako im se pruži šansa mogu biti nepremostiva prepreka.

NAŠ TIP: 1-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)