REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG FINALA KUPA: "Bikovi" se ne zaustavljaju

V.D.

09. 11. 2022. u 09:35

Od 20 časova i 30 minuta Lajpcig će na "Red bul areni" ugostiti drugoplasirani Frajburg koji će pokušati da im se osveti za poraz u prošlogodinjem finalu kupa.

РЕПРИЗА ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ФИНАЛА КУПА: Бикови се не заустављају

FOTO: AP

Obe ekipe se nalaze u sjajnoj formi i očekuje nas odlična utakmica. Domaći ne znaju za poraz još od septembra, dok su gosti u poslednjih deset utakmica izgubili samo protiv vodećeg Bajerna iz Minhena.

''Crveni bikovi'' igraju odlično u poslednje vreme i trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli. Posle 13 odigranih kola imaju 22 osvojena boda uz gol-razliku 25:19. Nakon slabijeg početka sezone uručen je otkaz Danijelu Tedesku kojeg je zamenio bivši trener Dortmunda Marko Roze.

Roze je brzo našao pobedničku formulu, što govori podatak da ekipa nije poražena još od 17. septembra kada su izgubili od Menhengladbaha. U 11 utakmica od tada upisali su dva remija i čak devet pobeda, najskorija je bila za vikend na gostovanju protiv Hofenhajma kada su sa golovima Nkunkua i Olma slavili sa 1:3.

U Ligi šampiona su zauzeli drugo mesto u grupi ''F'' i u nokaut fazi će igrati sa Mančester sitijem. Lajpcig predvodi sjajni Kristofer Nkunku koji je sa 11 pogodaka najbolji strelac Bundeslige i privlači pažnju velikana širom Evrope.

Sa druge strane Frajbrug nastavlja da oduševljava svojim igrama, trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli, a odlično igraju i u Ligi Evrope gde su u grupi ''G'' zauzeli prvo mesto i tako direktno prošli u osminu finala. U prošlom kolu su savladali Keln sa 2:0 na ''Evropa-Park stadionu'' golovima Vu-Jeonga i Gregoriča. To im je bila treća vezana pobeda u Bundesligi nakon poraza od Bajerna 16. oktobra. Ekipu sa klupe prevodi njihova legenda Kristijan Štrajh koji je na toj poziciji već punih 11 godina. Pre toga je vodio mlađe kategorije, a bio je pomoćni trener u prvom timu, kada se sve to sabere, on je u klubu punih 27 godina, što je za svaku pohvalu.

Frajburg zauzima drugu mesto sa 27 osvojenih bodova i nada se da je ovo ta sezona u kojoj će se plasirati u Ligu šampiona koja im je prošle godine izmakla u samoj završnici prvenstva.

Što se tiče međusobnih duela, ova dva tima su se sastala u finalu prošlogodišnjeg izdanja kupa kada je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca trofej podigao Lajpcig, dok su u ligi dva puta remizirali po 1:1.

Domaćin će biti bez Simkana, Gulašija, Laimera, Klostermana i Vernera koji će propustiti Svetsko prvenstvo u Kataru zbog povrede. Rozeu će na raspolaganju posle odrađene suspenzije biti Henrihs. Gosti neće moći da računaju na Šmida, Ezekvema i Kjereha. 

Očekujemo zanimljiv okršaj, u kojem će kao i u skoro svakoj bitnoj utakmici u nemačkom fudbalu padati golovi.


NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!