"VUČICA" LEČI RANE IZ DERBIJA! "Neroverdi" su uvek nezgodni

V.D.

09. 11. 2022. u 08:55

Od 18.30 uzdrmani Sasuolo će na svom terenu dočekati Romu koja juri petu uzastopnu pobedu na gostovanjima u Seriji A.

ВУЧИЦА ЛЕЧИ РАНЕ ИЗ ДЕРБИЈА! Нероверди су увек незгодни

Foto: Profimedia

Domaći igraju toplo-hladno ove sezone i nalaze se na 13. poziciji sa 15 osvojenih bodova. Izgleda da im je sada došao taj ''hladan'' deo pošto u poslednjih pet utakmica imaju četiri poraza. Sa druge strane gosti će biti željni da se nakon poraza u derbiju protiv Lacija vrate na pobednički kolosek i da u dobroj atmosferi dočekaju pauzu za Katar.

Sasuolo je zanimljiva ekipa i dugi niz godina su jedno od prijatnijih iznenađenja Serije A. Ove sezone deluje da nisu kandidati za borbu za opstanak ali ni za ništa ozbiljnije i očekuje ih sezona slična prošloj kada su na kraju zauzeli 11. mesto. Nakon što su vezali pobede protiv Torina i Salernitana ušli su u crnu seriju i osvojili samo tri boda u narednih 5 utakmica, za vikend su neočekivano izgubili na gostovanju Empoliju, presudio im je Baldanzi u 64. minutu.

Oseća se odsustvo kapitena, legende i najboljeg igrača kluba Domenika Berardija koji je ove sezone odigrao samo pet utakmica. Takođe i skupo plaćeni Andrea Pinamonti ne može da se snađe i do sada je postigao samo dva pogotka u dresu ''neroverdija''. Nisu izgubili od Rome na svom terenu od 2018. godine i nadaju se da mogu da nastave taj niz.

Što se tiče Rome, izabranici Žozea Morinja trenutno okupiraju šesto mesto sa 25 osvojenih bodova i pobedom u ovom meču bi se znantno približili, a možda čak i popeli na jedno od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Za vikend su izgubili u gradskom derbiju od Lacija minimalnim rezultatom, tragičar utakmice je Ibanjez koji je nakon pritiska Pedra dodao loptu strelcu gola Felipeu Andersonu.

"Vučica" igra odlično na gostovanjima ove sezone, vezali su četiri pobeda van ''Olimpika'' i protiv Sasuola će pokušati da dođu do pete uzastopne pobede što nisu uspeli još od sezone 2017/2018. U Ligi Evrope su zauzeli drugo mesto u grupi ''C'', a u nokaut fazi će igrati sa Salcburgom. Roma ima velike probleme od povrede Paula Dibale, a posebno je brine forma Tamija Ejbrahama koji je prošle godine bio najbolji strelac ekipe, a za sada je dao samo dva gola u Seriji A.

U prethodnih pet susreta ovih ekipa viđena su tri remija, dok su po jednom slavila oba tima. Golovi su česta pojava u ovim mečevima, prošle godine je na dve utakmice palo sedam golova, 2:1 u Rimu i 2:2 u Ređo Emiliji.

Domaćin će na ovom meču biti bez Berardija i Defrela dok Žoze Morinjo neće moći da računa na Dibalu, Spinacolu, Vajnalduma i Pelegrinija koji se povredio protiv Lacija.

Ove ekipe uvek igraju interesantne utakmice, pune golova i ne očekujemo ništa manje večeras.


NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna