SAMO POBEDA VODI UKRAJINCE DALJE: Šahtjor nema izbor protiv Lajpciga

M.T.

02. 11. 2022. u 09:26

GOSTIMA i bod dovoljan za plasman u osminu finala.

САМО ПОБЕДА ВОДИ УКРАЈИНЦЕ ДАЉЕ: Шахтјор нема избор против Лајпцига

FOTO: AP

Poslednje kolo u grupi "F" razrešiće nekoliko dilema koje postoje oko putnika u osminu finala Lige šampiona, kao i o putniku u Ligu Evrope, a od 18.45 na stadionu ''Maršal Jozef Pilsudski'' Šathjor će dočekati Lajpcig u meču koji će direktno odlučiti ko će od dva tima otići u osminu finala.

Šathjor nema nikakav izbor za današnji meč jer ga samo pobeda protiv Lajpciga vodi na drugu poziciju i plasman u nokaut fazu. U prvom kolu ''rudari'' su u Nemačkoj savladali Lajpcig sa 4:1 i pobedom bi imali isti broj bodova kao i nemački klub, ali bi ih bolji međusobni odnos odveo u nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Šathjor je na tabeli iza Lajpciga zbog dva uzastopna remija u Ligi šampiona protiv Real Madrida i Seltika u prošlom kolu, ali ukrajinski klub i dalje sudbinu drži u svojim rukama. Otežavajuća okolnost za Šathjor je što igra u Poljskoj i nema podršku kakvu bi inače imao da igra u Ukrajini, ali su ''rudari'' i na tu situaciju navikli pošto ne igraju na svom stadionu od 2014, a tu je i činjenica da je Lajpcig u odličnoj formi.

Nemački klub već devet mečeva u svim takmičenjima nije osetio poraz upravo od povratka sa reprezentativne pauze, a u Ligi šampiona je u seriji od tri pobede posle poraza u prva dva kola. Lajcpig je dva puta savladao prežaljeni Seltik, da bi u prošlom kolu savladao Real Madrid sa 3:2 i time sebi stvorio šansu da čak završi i na prvom mestu u grupi.

Ipak, scenario za prvo mesto u grupi Lajpciga nije baš verovatan jer nemački klub mora da pobedi Šahtjor, što nije nemoguće, ali je veći problem što ni Real ne sme da pobedi Seltik kako bi Lajcpig bio prvi u grupi. Uzevši u obzir da je Seltik ubedljivo najlošiji tim u grupi, malo je verovatno da će Real dozvoliti sebi luksuz da prospe bodove pred svojim navijačima protiv škotskog kluba.

Šahtjor će protiv Lajpciga biti samo bez Marijana Šveda i Viktora Kornienka zbog povreda, dok su svi ostali igrači na raspolaganju Igoru Jovićeviću. Više kadrovskih problema ima Marko Roze koji će protiv Šahtjora biti bez Mohameda Simakana, Jusufa Poulsena, Petera Gulačija, Konrada Lajmera i Lukasa Klostermana.

Meč iz prvog kola Lige šampiona u kojem je Šahtjor slavio sa 4:1 bio je i prvi između ova dva tima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!