PROLAZ I DALJE REALAN: Slovacko i Keln pokušavaju da ulove Nicu i Partizan

M.T.

27. 10. 2022. u 09:18

Češki i nemački klub imaju isti broj bodova.

ПРОЛАЗ И ДАЉЕ РЕАЛАН: Словацко и Келн покушавају да улове Ницу и Партизан

FOTO: Tanjug/AP

Očekivalo se da Slovacko bude topovsko meso za timove u grupi "D", ali se češki predstavnik pokazao kao prilično tvrd orah, uprkos poslednjoj poziciji na tabeli, meč protiv Kelna pred svojim navijačima na stadionu ''Miroslav Valenti'' danas od 18.45 u petom kolu Lige konferencija dočekuje sa četiri osvojena boda, isto koliko ima i Keln koji je jednu poziciju iznad.

Debitantska sezona Slovackog u evrokupovima prolazi prilično dobro. Iako je na poslednjem mestu u grupi "D", Slovacko je umeo dobro da namuči ostale timove, a to je osetio i Partizan već u prvom kolu kada je igrao 3:3 u Češkoj, istina sa igračem manje duže od sat vremena. Usledili su porazi od Kelna 4:2 i minimalni od Nice pred svojim navijačima, ali je u prethodnom kolu ekipa Martina Švedika uspela da napravi veliko iznenađenje i savlada sa 2:1 Nicu u gostima.

Slovacko je tako stigao do četiri osvojena boda i ukoliko bi izvukao povoljan rezultat protiv Kelna, u zavisnosti od rezultata meča između Nice i Partizana, i dalje bi verovatno bio u igri za plasman u narednu fazu.

Keln takođe još uvek ima šanse za plasman u narednu fazu Lige konferencije, ali su ''jarčevima'' ambicije verovatno doživele fatalan udarac sa dva poraza u nizu od Partizana u trećem i četvrtom kolu. Pre toga Keln je remizirao sa Nicom i savladao Slovacko i sve je delovalo dosta dobro za ekipu Štefana Baumgartnera, ali su dva susreta protiv crno-belih sve promenila pošto ''jarčevi'' u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima imaju samo jedan trijumf uz četiri poraza.

Martin Švedik imaće samo slatke muke što se tiče sastava tima jer na raspolaganju ima sve igrače pošto u češkom timu nema povređenih niti kažnjenih igrača. Na drugoj strani Štefan Baumgartner ima pregršt problema zbog povređenih igrača jer je spisak poduži.

U timu Kelna neće biti Sebastijana Andersona, Julijana Čabota, Tima Lemperlea, Dejana Ljubičića, Matijasa Olesena i Dimitriosa Limniosa. Ovaj duel će preskočiti i Jan Tileman koji bi trebalo da se uskoro vrati na teren pošto je tri nedelje pauzirao zbog virusa.

Ovaj duel biće još jedan dodatak kratkoj istoriji međusobnih susreta ova dva tima, a Keln će imati šansu da stigne i do druge pobede.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)