SERGEJ VRAĆA DUG "VUKOVIMA": "Nebeskoplavi" bez izbora

N.P.

27. 10. 2022. u 15:50 >> 15:50

FUDBALERI Lacija dočekuju Kopenhagen u okviru 5. kola grupne faze Lige Evrope.

СЕРГЕЈ ВРАЋА ДУГ ВУКОВИМА: Небескоплави без избора

FOTO: Tanjug/AP

Izabranici Maurisija Sarija nisu slavili u evropskim okršajima na prethodne tri utakmice. Nakon katastrofe u Danskoj, gde su "nebeskoplavi" izgubili od večerašnjeg protivnika sa 5:1, Rimljani su dva puta remizirali sa austrijskim Šturmom rezultatima 0:0 i 2:2. U grupi "F", gde se pored pomenutih timova nalazi još holandski Fejenord, sve je otvoreno jer sva četiri kluba nakon četiri odigrana meča imaju po pet bodova.

Što se tiče prvenstva, Lacio je u svom poslednjem nastupu ostvario važan trijumf na gostovanju Atalanti u Bergamu 2:0. Rimljani su poveli u 10. minutu golom Matije Zakanija koji je pogodio na dodavanje Pedra. Gostujući sastav duplirao je prednost zahvaljujući golu Felipea Andersona u 52. minutu, a asistent je ovoga puta bio crnogorski reprezentativac Adam Marušić. 

"Nebeskoplavi" trenutno zauzimaju 3. mesto u Seriji A, sa 24 boda, pet manje od lidera Napolija. Domaćin će biti lišen usluga kapitena Ćira Imobilea koji će zbog povrede morati da pauzira do kraja godine.

Fudbaleri Mitjilanda su nakon sjajne pobede protiv večerašnjeg rivala, odigrali dva puta nerešeno protiv holandskog Fejenorda. Oba susreta su završena identičnim rezultatom 2:2. Što se tiče prvenstva, popularni "vukovi" su na prethodne tri utakmice ostvarili dve pobede i jedan remi. Poslednji u prošlom kolu sa aktuelnim šampionom Kopenhagenom (1:1).

Puleni Alberta Kapelasa trenutno zauzimaju petu poziciji u Super ligi sa 21 osvojenim bodom i gol-razlikom 23:20. Španski stručnjak neće moći da računa na povređenog brazilskog napadača Žuniora Brumada. Gosti nastupaju u prilično ofanzivnoj formaciji 4-3-3, i najveća opasnost po gol Italijana preti od desnog krila Andersa Drejera koji je najbolji strelac ekipe sa sedam postignutih golova.

Ostalo je još dva kola do kraja grupne faze Lige Evrope i "nebeskoplavi" jednostavno nemaju prava na kiks. Reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić igra u fantastičnoj formi, uz tri gola ima i sedam asistencija i nakon povrede Imobilea izabran je za novog kapitena ekipe. Očekujemo da se fudbaleri Lacija osvete za poraz "vukovima" i ostvare zlata vredan trijumf za plasman u nokaut fazu Lige Evrope. 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)