PRVO MESTO PRIMAMLJIVA NAGRADA: Totenhem i Sporting u Londonu ciljaju vrh

M.T.

26. 10. 2022. u 11:04

''Pevci'' su vodeći u grupi.

ПРВО МЕСТО ПРИМАМЉИВА НАГРАДА: Тотенхем и Спортинг у Лондону циљају врх

FOTO: AP/Tanjug

Fudbaleri Totenhema večeras imaju priliku da osiguraju plasman u osminu finala, a da bi to i ostvarili potrebno je da na stadionu ''Totenhem Hotspur'' večeras od 21 čas u petom kolu grupe "D" savladaju Sporting iz Lisabona u odnosu na kojeg imaju samo bod prednosti pred odlučujuća dva kola.

Posle slavlja protiv Ajntrahta u prethodnom kolu, Totenhem je nastavio sa pobedama pošto je u Premijer ligi savladao Everton. Nisu međutim navijači ''pevaca'' ni slutili da će od tog trenutka njihovi ljubimci doživeti dva poraza u domaćem prvenstvu pošto su položili oružje na ''Old Trafordu'' pred Mančester junajtedom, da bi proteklog vikenda ceo plen kao gost odneo Njukasl.

To svakako nije bila najbolja uvertira za večerašnji meč Lige šampiona koju je Totenhem počeo pobedom protiv Marselja, ali je u narednom kolu poražen od večerašnjeg rivala sa 2:0. Usledio je remi sa Ajntrahtom i pobeda protiv istog tima i sada ''pevci'' imaju sedam bodova na prvom mestu u grupi, a pobeda im je potrebna kako bi overili mesto u osmini finala.

Sporting koji je sa dve pobede otvorio sezonu u Ligi šampiona, sve je maltene bacio u vodu pošto je u naredva dva kola doživeo poraze od Marselja i pao na treće mesto tabele. Ukoliko ekipa Rubena Amorima bude poražena u Londonu, a Marselj savlada Ajntraht, nade Sportinga da može do nokaut faze biće ugašene. Čak i u slučaju pobede, Sporting bi morao i u poslednjem kolu da ostvari dobar rezultat kako bi imao garantovano neko od prva dva mesta.

Klub iz Lisabona je doživeo šokantno ispadanje iz Kupa Portugala od trećeligaša Varzima, ali je uspeo da se oporavi pobedom protiv Kasa Pie za vikend popravi raspoloženje pred gostovanje u Londonu.

Antonio Konte već je stavio do znanja navijačima da protiv Sportinga u timu neće biti Dejana Koluševskog i Rišarlisona, a postoji bojazan da bi Brazilac mogao da se vrati na teren pred samo Svetsko prvenstvo. Protiv Njukasla u timu nisu bili Pjer-Emil Hojbjerg i Kristijan Romero i pored njihovih imena je veliki znak pitanja što se tiče mesta u timu za večerašnji meč. Sporting će i dalje biti bez povređenih Danijela Bragance i Luisa Neta, ali će gostovanje u Londonu preskočiti i Esgaio kao i Gonkalveš zbog dobijenih crvenih kartona u porazu od Marselja. Među stative se vraća Adan koji je prošlo kolo preskočio zbog crvenog kartona, a u timu su ponovo i posle povreda Sebastijan Kouts i Sen Juste.

Samo dva meča su prethodno odigrali Sporting i Totenhem, od kojih je jedan bio zvaničan. Upravo u njemu je Sporting ostvario trijumf, dok je prijateljski meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna