"GOREĆE" SPLIT! Sve osim pobede donosi oproštaj od snova

V.D.

21. 10. 2022. u 11:08

SPEKTAKL nas očekuje na "Poljudu"

ГОРЕЋЕ СПЛИТ! Све осим победе доноси опроштај од снова

Foto: Profimedia

Večeras od 18 časova na kultnom stadionu "Poljud" domaći Hajduk dočekaće najvećeg rivala, ekipu zagrebačkog Dinama.

Čuvena splitska Torcida čeka titulu šampiona punih 17 godina, što je zaista dug period za klub takvog renomea. Dinamo je jednostavno previše jak za fudbalske prilike u Hrvatskoj.

U poslednjih 17 godina ekipa iz Zagreba je postala šampion čak 16 puta, dok je jedino Rijeka u sezoni 2016/2017. uspela da prekine neverovatan niz "modrih".

Rezultate ekipe sa "Maksimira" u domaćem šampionatu prate i odlični rezultati u Evropi, a transfer politika i novac koji se obrće je tek posebna priča. Dinamo je postao stalni učesnik evropskih takmičenja, a ove sezone će pokušati da odu i korak dalje s obzirom na to da su u igri za prolaz u nokaut fazu Lige šampiona. 

"Modri" se trenutno nalaze na trećoj poziciji u grupi "E" sa četiri osvojena boda, a uspeli su da na svom stadionu savladaju lidera. Čelsi koji ima trenutno sedam bodova je poražen od Dinama na "Maksimiru". Puleni trenera Čačića su u poslednjem kolu uspeli i da osvoje bod na svom terenu protiv gostiju iz Salzburga. U naredna dva kola očekuju ih dueli sa Čelsijem i Milanom koji će biti presudni za sudbinu Zagrepčana u Evropi ove sezone.

Što se tiče domaćina Hajduka, oni su uložili veliki novac kako bi skinuli Dinamo sa trona. U klub su stigli u prethodnih godinu dana Marko Livaja, Nikola Kalinić, golman Lovre Kalinić, Filip Krovinović i Jan Mlakar, ali Dinamo je i dalje neumoljiv.

Nakon 12 odigranih utakmica večerašnji rivali se nalaze na pozicijama jedan i dva, ali ekipa iz glavnog grada Hrvatske ima osam bodova prednosti i ukoliko slavi na večerašnjem meču razbiće sve snove i nadanja splitskog tima da može do titule.

Hajduk je igrao dobro i u evropskim kvalifikacijama, ali nije imao sreće u žrebu s obzirom na to da ga je u plej-ofu čekao Viljareal, jedan od favorita za osvajanje Lige konferencija.

U prvom ovosezonskom duelu na "Maksimiru" Dinamo je ubedljivo slavio sa 4:1, dok je u poslednjem derbiju koji se odigrao na "Poljudu" u aprilu ove godine Hajduk slavio minimalnim rezultatom.

Očekuje nas uzbudljiv meč u kome će Hajduk morati da ide na sve ili ništa. Ukoliko na večerašnjem meču ne smanji zaostatak za Dinamom na pet bodova, verujemo da će to biti oproštaj od titule iako će tek biti odigrano 14 kola.

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: 1 (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)