KOPENHAGEN SE NADA ČUDU: Mančester siti u Danskoj overava prolaz

M.T.

11. 10. 2022. u 13:19 >> 13:19

''GRAĐANI'' u prva tri kola maksimalni.

КОПЕНХАГЕН СЕ НАДА ЧУДУ: Манчестер сити у Данској оверава пролаз

FOTO: AP/Tanjug

Kako sezona odmiče Mančester siti sve više deluje kao dobro podmazana mašina, a to bi na svom stadionu ''Parken'' mogao danas od 18.45 u četvrtom kolu grupe "G" da oseti Kopenhagen, pošto je već prošao kroz golgotu u Engleskoj pre nedelju dana.

Branilac titule u Danskoj posle tri kola ima samo jedan osvojen bod posle remija protiv Sevilje u drugom kolu, što i nije iznenađenje pošto je Kopenhagen definitvno važio za autsajdera u grupi. Izabranici trenera Jakoba Nestrupa su u prvom kolu doživeli poraz od Borusije Dortmund sa 3:0, da bi pre nedelju dana u Engleskoj pukla ''petarda'' u mreži danskog predstavnika u Ligi šampiona. Teoretski Kopenhagen još uvek može da ostane u igri za drugu poziciju, ali bi mu za to u naredna tri kola zaista bilo potrebno čudo. Ono što je cilj danskog predstavnika je eventualna pobeda u meču protiv Sevilje koja će verovatno biti direktan konkurent za poziciju broj tri koja vodi u Ligu Evrope.

Između dve utakmica protiv Mančestera, šampion Danske je odigrao meč domaćeg prvenstva protiv vodećeg Nordšelanda koji je završen nerešnim rezultatom i posle 12. kola Kopenhagen se nalazi na sedmoj poziciji sa 16 osvojenih bodova i odbrana titule deluje sve dalje.

Što se tiče Mančester sitija, Pep Gvardoila može da bude prezadovoljan kako za sada teče sezona za njegov tim. U Ligi šampiona Mančester je ostvario sve tri pobede i sa devet osvojenih bodova mu je potreban samo još trijumf danas u Danskoj da bi overio plasman u nokaut fazu, a to se čini kao sasvim izvesno.

U Premijer ligi je prethodnog vikenda Siti lako izašao na kraj sa Sautemptonom i slavio sa 4:0, što im je šesti uzastopni trijumf u svim takmičenjima, ali je i dalje drugoplasiran iza Arsenala koji ima bod više na čelu tabele.

Erling Holand nastavlja da teroriše protivničke golmane, a bio je strelac i protiv Sautemptona i već je došao do brojke od 20 postignutih golova na 13 odigranih mečeva u svim takmičenjima od starta sezone.

Kopenhagen i dalje ne može da računa na Akinkunmija Amua i Zeka zbog povreda, a to su i jedini izostanci koji se očekuju u redovima šampiona Danske. Gvardiola za gostovanje u Kopenhagenu neće na raspolaganju imati Kajla Vokera i Kalvina Filipsa, dok će verovatno pauzirati i Džon Stons.

Samo tri puta su se Kopenhagen i Mančester siti do sada sastajali, a ''građani'' imaju dve pobede, dok je jedan meč završen remijem.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri