DERBI DANA: Čelsi nije bauk, Milan želi da popravi utisak iz Londona

Novosti online

11. 10. 2022. u 08:37 >> 11:50

FUDBALSKI klasik na "San Siru".

ДЕРБИ ДАНА: Челси није баук, Милан жели да поправи утисак из Лондона

Foto: Profimedia

Iza ekipe Milana je odličan vikend. "Rosoneri" su rutinski savladali Juventus u 9. kolu Serije A, a sada ispred sebe imaju novi izazov. Naime, akutelni prvak Italije dočekaće Čelsi u utakmici 4. kola grupe "E" Lige šampiona. Gigant sa "San Sira" pokušaće da popravi utisak iz meča odigranog pre samo šest dana, tada su "plavci" u Londonu slavili sa velikih 3:0.

Milan je na "Stamford Bridžu" imao priliku da eventualnom pobedom najavi nokaut fazu, a Čelsi baci na ozbiljne muke. Dogodilo se potpuno suprotno. "Plavci" su ubedljivo trijumfovali i ogolili jednu veliku istinu u 3. kolu grupne faze Lige šampiona - prvak Italije bez Tea Ernandeza, Majka Menjana, ali i još nekolicine članova startne postave nije i ne može da bude konkurentan u velikim utakmicama.

Ne samo da nisu bili ni blizu trijumfa u Londonu, već su izabranici Stefana Piolija za 90 i kusur minuta igre uspeli da organizuju jednu jedinu smislenu akciju. Samo jednom su naterali protivnika da ozbiljno strepi. A ni to nije bio plod timske saradnje, već više prodornosti Rafaela Leaa. Ali njegovo guranje kroz šesnaesterac Čelsija pratili su relativno mlak udarac Šarlea de Ketelarea, odnosno brukanje Radeta Krunića koji je promašio praznu mrežu. Da je tada Milan neutralisao vodeći gol Veslija Fofane iz sredine prvog dela, možda bismo u nastavku videli neizvesniji duel. Ovako je domaćin iskoristio osećaj da mu rival ne može ništa i na kraju ga rutinski razoružao.

Suočavala su se oba kluba pred duel trećeg kola sa problemima. Trenutak nije bio idealan ni za jedne ni za druge. Za Milan zbog desetkovanog igračkog kadra, za Čelsi jer od starta sezone nisu tako često pobeđivali, jer novi trener Grejam Poter još nije posložio kockice nakon što je pre manje od mesec dana nasledio Tomasa Tuhela. Svakome njegova muka najveća, ali "plavci" su svoje probleme lakše je prevazišli, izjednačili se sa "rosonerima" na četiri boda golovima pomenutog Fofane, Obamejanga i Džejmsa, te sa bodom manje oba kluba gledaju u leđa lideru Salcburgu, dok im zagrebački Dinamo diše za vratom.

Francuskog čuvara mreže Menjana sigurno neće biti među stativama do kraja oktobra, ali bi Teo Ernandez trebalo da bude u ekipi za revanš sa Čelsijem koji je na programu večeras od 21.00. Uostalom, odlični levi bek je sa kapitenskom trakom predvodio Milan u meču protiv Juventusa.

"Rosoneri" će svim silama pokušati da poprave utisak iz Londona i tu dileme nema. Ostaje da vidimo da li će to biti dovoljno za još jednu pobedu.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 2,17)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja

Darko Miličić je jedna od najzanimljivijih ličnosti u našoj košarci. Svrstavan svojevremeno među najveće talente na svetu, izabaran je čak kao drugi pik na NBA draftu, ispred mnogih potonjih zvezda. U NBA ligi, međutim, nije uspeo. U Americi mu se i danas mnogi podsmevaju zbog toga. Ali… Upravo je ekipa najvećeg američkog sportskog medija, ESPN-a, ne tako davno doputovala u Srbiju da sazna nešto više o našem nekadašnjem reprezentativcu. Ono što su otkrili – zaprepastilo ih je.

07. 05. 2023. u 19:16

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja