"MODRI" U NOVOJ MISIJI: Dinamo kroti "bikove" u Zagrebu?

Novosti online

11. 10. 2022. u 10:21

HRVATSKI šampion priželjkuje "reprizu" utakmice sa Čelsijem.

МОДРИ У НОВОЈ МИСИЈИ: Динамо кроти бикове у Загребу?

FOTO: AP/Tanjug

Fudbaleri Dinama nakon trijumfa nad Čelsijem pokušaće da prirede još jedno iznenađenje u Ligi šampiona. "Modri" na svom "Maksimiru" dočekuju Salcburg u utakmici 4. kola grupe "E" elitnog takmičenja. Večerašnji rivali sastali su se pre samo šest dana, a austrijski prvak je slavio na "Red bul areni" rezultatom 1:0.

Prvo je Salcburg sapleo Milan u Austriji, pa izvukao bod u Londonu, a onda ugostio Dinamo, nadigrao ga, pobedom preuzeo čelo grupe i istakao kandidaturu za nokaut fazu Lige šampiona. Bio je austrijski šampion za klasu bolji od hrvatskog i jedini razlog što nije slavio ubedljivije od 1:0 jeste Dominik Livaković koji je u nekoliko navrata maestralno intervenisao i držao neizvesnost do poslednjeg sudijskog zvižduka. Mogao je tada Dinamo i da šokira domaćina, Josip Drmić je zatresao mrežu glavom, ali je gol poništen zbog očiglednog ofsjada.

Slavili su "bikovi" ponovo Nou Okafora, supertalentovanog napadača i svog jedinog igrača koji je u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja postizao golove. Po jedan "rosonerima" i "plavcima", a sada i treći vredan celog plena. I to bi se večeras promenilo da golman gostiju nije isprečio i u 17. minutu kada je Luka Sučić lukavo gađao iz maltene mrtvog ugla, odnosno da u 55. minutu Livaković nije glavom zaustavio pokušaj Benjamina Šeška, pa slovenačkom špicu u 90. minutu skinuo zicer i sačuvao još koji minut neizvesnosti. 

Možda i najbolji potez koji je Ante Čačić napravio u "Mocartovom gradu" bilo je uvođenje Josipa Drmića u igru u 76. minutu. Šest minuta kasnije ispao je Strahinja Pavlović, a Švajcarac hrvatskih korena imao situaciju jedan na jedan sa Filipom Konom, međutim, naišao je na majstorsku intervenciju takođe švajcarskog golmana. Činjenica da je i i nadoknadi zatresao mrežu govori o tome da je trener Dinama na teren poslao čoveka željnog da bude "X" faktor i koji je učinio goste daleko opasnijima. Međutim, Liga šampiona je takmičenje koje ne prašta promašene zicere.

Salcburg će večeras u Zagrebu napasti novu pobedu pred odlučujuće utakmice sa Čelsijem u Austriji i Milanom na "San Siru". Međutim, na "Maksimiru" se nešto pita i Dinamo. Nema sumnje da će "modri" pokušati da ponove partiju iz prvog kola kada je u prestonici Hrvatske savladan Čelsi.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,51)

TIP ZA HRABRIJE: 1&2+ (kvota 3,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!