LUKI NE CVETAJU RUŽE U ITALIJI: Jović stigao u Škotsku!

Novosti online

06. 10. 2022. u 09:28

SRBIN mora i može bolje.

ЛУКИ НЕ ЦВЕТАЈУ РУЖЕ У ИТАЛИЈИ: Јовић стигао у Шкотску!

Foto: Profimedia

Firenca je bila na nogama pred početak sezone. Očekivalo se mnogo od Fiorentine na severu Italije, "viola" je sa nekoliko zanimljivih pojačanja nagoveštavala borbu za vrh tabele Serije A, ali ubrzo je usledio hladan tuš. Izabranici Vićenca Italijana su tek na 12. poziciji u popularnom Kalču, dok u Ligi konferencije zauzimaju poslednje mesto u grupi "A". 

Neće "viola" lako odustati od nastupa na evrosceni, cilj je nokaut faza, ali za ostvarivanje plana potrebno je pobeđivati. Priliku za prvu pobedu Fiorentina ima večeras od 21 čas na "Tajnkasl parku" protiv domaćeg Hartsa.

Imao je Luka Jović u Firenci start iz snova, predstavio se navijačima na Artemio Frankiju golom protiv Kremonezea i činilo se tada da im neće biti potrebno više od nekoliko dana da zaborave na Dušana Vlahovića. A pate otkako je otišao u Juventus i ujeo ih za srce. Zagolicao im je maštu Luka Jović na premijeri, ali to je bilo sve. Za sada.

Zapao je srpski napad u golgetersku krizu, promašio je i penal u duelu sa Juventusom i propustio šansu da se iskupi i zamaskira slabije partije nakon debija. Traži se Luka Jović u Firenci, pokušava da pronađe formu iz perioda kada je noseći dres frankfurtskog Ajntrahta bio strah i trepet za golmane u Bundesligi, i što je najvažnije – ima podršku Vinćenca Italijana.

- Pokazao je da ima sve karakteristike koje poseduju ‘punokrvni’ napadači. Ima 24 godine, a ne 35. Mlad je, temperamentan, i mentalno ima prostora za napredak. Mora ponovo da bude odlučan, da povrati volju. Dobro je počeo, sad pronađe osmeh koji se zagubio vremenom, a napadači moraju da ga imaju. Nedostaje mu gol. Kada promašujete i neodlučni ste, gubite na samopouzdanju. On sve ima da bude odličan centarfor. Treba da se potrudi, a mi da ga stavimo u poziciju da izvlačimo maksimum iz njega - prokomentarisao je Vinćenco Italijano dosadašnje nastupe Luke Jovića.

Ne stižu kritike samo na račun Luke Jovića. Izložen je ceo tim, jer Fiorentina igra jako loše na gostovanjima. Van "Artemio Frankija" uzela je bod jedino Empoliju. Koliko-toliko u Firenci se raspoloženje popravilo pred reprezentativnu pauzu posle trijumfa nad Veronom, ali Atalanta je minulog vikenda ogolila sve mane ljubičastih.

Hartsu će večerašnji susret predstavljati svojevrsnu šansu za popravni nakon debakla od Rendžersa pre samo pet dana. "Srca" su pred svojim navijačima doživela ubedljiv poraz od popularnih "policajaca" od 0:4, stadion je počeo da se prazni sredinom drugog dela igre, a to je veliki udarac za fudbalere pomenutog kluba.

Nema sumnje da će škotski klub dati sve od sebe da popravi utisak, ali Fiorentina je na papiru za klasu bolja. Međutim, "viola" se saplela protiv slabašnog RFS-a, te izgubila ubedljivo od Bašakšehira. Posmatrajući samo tabelu grupe "A", Harts ima dva boda prednosti koju želi da zadrži.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili