MONAKO DOČEKUJE TRABZON: Da li bitka u kneževini dodatno komplikuje situaciju?

M.T.

06. 10. 2022. u 08:23

OVA dva tima imaju polovičan učinak za sada i slavili su protiv Crvene zvezde

МОНАКО ДОЧЕКУЈЕ ТРАБЗОН: Да ли битка у кнежевини додатно компликује ситуацију?

FOTO: EPA

Fudbaleri Monaka dobrom partijom u domaćem šampionatu prethodnog vikenda napravili su lepu uvertiru za treće kolo Lige Evrope u kojem će u okviru grupe "H" dočekati Trabzon danas od 18.45 na stadionu ''Luj II'', a ova dva tima su poravnata na tabeli.

Monako je posle nešto sporijeg početka sezone sada već potpuno ušao u ritam. "Kneževi" su u grupi Lige Evrope na trećem mestu sa tri osvojena boda koliko ima i njihov večerašnji protivnik Trabzon, a oba tima su pobede ostvarili protiv Crvene zvezde dok su poraženi od lidera grupe Ferencvaroša.

Monako je od mađarskog predstavnika poražen pred svojim navijačima što mu je bio tek drugi poraz na domaćem terenu u poslednjih osam mečeva. Očekuje se odgovor "kneževa" protiv Trabzona jer Monako nije izgubio dve uzastopne utakmice u Kupu UEFA, sadašnjoj Ligi Evrope još od 1995. Stabilizovao je Monako formu i u francuskom šampionatu pošto je u seriji od četiri pobede, a prethodnog vikenda je savladan Nant sa 4:1 i sada su na petom mestu u šampionatu sa 17 osvojenih bodova, osam manje od vodećeg Pariz Sen Žermena.

Trabzon je takođe u veoma dobroj formi pošto je pobedio na četiri od poslednjih pet utakmica i to sa samo golom razlike, ali je tim sa obala Crnog mora morao često da se vraća iz rezultatskog minusa. Tako je u poslednja dva kola turskog šapionata Trabzon gubio sa 2:0 već posle devet minuta meča protiv Gazijantepa da bi ekipa trenera Abdulaha Avčija upela da dođe do preokreta i slavi sa 3:2.

Nedelju dana kasnije Kajzeri je imao minimalnu prednost, da bi Trabzon na manje od 15 minuta do kraja utakmice uspeo da postigne dva gola i osvoji nova tri boda. Trabzon međutim ne igra baš najbolje na gostovanjima u evropskim utakmicama pošto je na poslednjih šest mečeva poražen i pokušaće da to promeni protiv Monaka mada je težak zadatak u pitanju.

Trener Monaka Filip Klemen uglavnom ima na raspolaganju kompletan tim osim odsutnih Viljema Gubelsa i Rubena Agilara, a obojica bi trebalo da se vrate treninzima tokom ovog meseca. Slično je i u redovima Avčijeve ekipe koja će biti bez trojice igrača. Edin Višća se još uvek oporavlja posle loma ruke, dok se Serkan Asan i Dorukan Tokoz oporavljaju od povreda meniskusa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja