ŠERIF DOMAĆIN LIDERU: Kad je mogao da padne Real Madrid, zašto ne bi i Real Sosijedad?

M.T.

06. 10. 2022. u 08:10

MOLDAVSKI klub poražen je samo jednom u poslednjih 11 mečeva.

ШЕРИФ ДОМАЋИН ЛИДЕРУ: Кад је могао да падне Реал Мадрид, зашто не би и Реал Сосиједад?

FOTO: AP

Ekipa Šerifa iz Tiraspolja prošle godine bila je senzacija Lige šampiona kada je uspela da savlada i kasnijeg osvajača elitnog takmičenja Real Madrid, a danas će od 18.45 pokušati isto da učine i Real Sosijedadu koji gostuje u okviru trećeg kola grupe "E" na stadionu ''Zimbru''.

Šerif je veoma dobro počeo sezonu u Ligi Evrope u koju je dospeo posle neuspelih kvalifikacija za Ligu šampiona. Ekipa Iz Tiraspolja je u prvom kolu u grupi savladala Omoniju sa 3:0, ali je u narednom očekivano poražena od Mančester junajteda. Trenutno je Šerif na trećem mestu u grupi sa istim brojem bodova kao i Junajted, koji je drugoplasiran zahvaljujući pobedi u drugom kolu.

Šampion Moldavije nalazi se u dobroj formi pred Real Sosijedad pošto mu je poraz od Mančestera u prošlom kolu bio jedini u poslednjih 11 utakmica računajući sva takmičenja. U prvenstvu Moldavije, Šerif je u poslednjih pet kola ostvario tri pobede i dva remija i nalazi se na prvom mestu sa šest bodova više u odnosu na najbližeg pratioca.

Real Sosijedad može da bude zadovoljan kako trenutno stoje stvari kada je u pitanju situacija u Ligi Evrope, ali i u španskom šampionatu. "Plavo-beli" su maksimalni u prva dva kola pošto su savladali Mančester junajted i Omoniju, mada su obe pobede bile teško izvojevane, ali se na kraju gleda samo konačan rezultat i šta je on doneo. Sosijedad bi sa nova tri boda napravio veliki korak ka obezbeđivanju plasmana u plej-of već na polovini grupne faze.

U španskom šampionatu Sosijedad je u seriji od dve pobede, a posebno je bio impresivan trijumf prošlog vikenda protiv Hetafea od 5:3. Iako je Aleksandar Isak otišao u Njukasl, a njegova zamena Umar Sadik se ozbiljno povredio, očigledno je da ofanzivnog potencijala ne fali ekipi trenera Imanola Alguacila.

Dobra vest za trenera Šerifa Stjepana Tomasa je što ima na rapolaganju sve igrače pošto je zdravstvena situacija u moldavskom klubu odlična. Za Alguacila nije sve baš tako sjajno pošto osim Sadika u timu neće biti Robina le Normanda, Mohameda-Ali Čoa i Mikela Orazabala.

Ovo će biti prvi međusobni duel Šerifa i Real Sosijedada, a klub iz San Sebastijana moraće da bude oprezan poučen iskustvom Real Madrida iz prošle sezone.

NAŠ TIP: UG 1-3 (kvota 1,50)

VREDI PROBATI: 2&0-3 (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)