OPSTANAK JE NA TALONU: Švedska ili Slovenija, ko će u "C" diviziju?

Novosti online

27. 09. 2022. u 16:27 >> 16:27

BIĆE drame na "Frends areni".

ОПСТАНАК ЈЕ НА ТАЛОНУ: Шведска или Словенија, ко ће у Ц дивизију?

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacije Švedske i Slovenije odmeriće svoje snage na "Frends areni" u Solni u utakmici koja će odrediti putnika u niži rang Lige nacija - diviziju "C". "Zmajčeki" stižu na Skandinavsko poluostrvo nakon iznenađujućeg trijumfa nad Norveškom u "Ljubljani" (2:1), dok su Šveđani demolirani od Srbije u Beogradu sa 4:1.

Definitivno, ima nešto ratničko u sebi ovaj tim Slovenije, koliko god po talentu i realnom kvalitetu bio daleko od evropskog proseka. Ništa nije slutilo da bi Norveška mogla da ima probleme u Ljubljani. Nekako je domaća selekcija delovala nezainteresovano i pre gola Erlinga Holanda. A onda se "javio" tandem Šeško-Šporar.

Slovenci su počeli da rizikuju i igraju vrlo ozbiljno. Razigrao se veliki Red Bulov projekat Benjamin Šeško. Napadač rođen 2003. godine poigrao se sa odbranom Norveške i u zapećak bacio i Erlinga Holanda. Lepo je Šeško prozujao po levoj strani i kao na tacni centrirao velikoj Zvezdinoj želji u letnjem prelaznom roku Andražu Šporaru. Prvotimcu Panatinaikosa ostalo je samo da ukliza i pošalje loptu u mrežu.

Razgalio je navijače u Ljubljani Šeško i u 80. minutu kada je digao loptu na nekih 25 metara od gola, imao hrabrosti da je pimpluje i potom udarcem iz kolena pogodio dalji ugao. Nije to bio jak udarac, ali jeste maksimalno precizan - 2:1.

Švedska je u Beogradu gledala surovu dominaciju Srbije i Aleksandra Mitrovića uprkos ranom vođstvu. Fudbaler Fulama postigao je het-trik, Saša Lukić lepoticom sa ivice kaznenog prostora ulepšao trijumf "orlova" i tako poslao selekciju sa severa kontinenta na začelje grupe 4.

Slovenija ima dva boda prednosti u odnosu na pulene Jana Andersona koji, ako žele da opstanu u diviziji "B", moraju da savladaju talentovanu selekciju Matjaža Keka.

Švedska jedini trijumf u ovom ciklusu ima upravo protiv Slovenije i to kao gost. Forsberg i Kuluševski pogađali su u Ljubljani, rezultat je bio 0:2

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)