HOĆE LI BAJERN KONAČNO POBEDITI? Auzgburg čeka Bavarce i nada se da neće proraditi

M.T.

17. 09. 2022. u 08:54

BRANILAC titule u seriji od tri remija.

ХОЋЕ ЛИ БАЈЕРН КОНАЧНО ПОБЕДИТИ? Аузгбург чека Баварце и нада се да неће прорадити

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Augzburga danas će od 15.30 na svojoj ''VVK Areni'' u sedmom kolu Bundeslige dočekati branioca titule Bajern iz Minhena koji je počeo malo da štuca u poslednja tri kola.

Auzgburg koji je sezonu otvorio porazom uspeo je već u narednom kolu da ostvari pobedu, ali je zatim usledila serija od tri uzastopna poraza. Tim trenera Erika Masena redom je gubio od Majnca, Hofenhajma i Herte, da bi u prehodnom kolu konačno prekinuo lošu seriju i uspeo da trijumfuje minimalnim rezultatom protiv Verdera iz Bremena.

Pred Masenovom ekipom je težak zadatak bez obzira na slabiju formu Bajerna u prethodna tri kola Bundeslige, ali Augzburg je makar dovoljno motivisan posle prekida serije poraza i trenutno se nalazi na 13. mestu sa šest osvojenih bodova.

Giganz iz Bavarske je novu sezonu Bundeslige otvorio furiozno pošto je u prva tri kola ostvario tri pobede, a protivnicima isporučio 15 golova i nije se znalo sa koje strane preti veća opasnost po rivale. Međutim, u poslednja tri kola Bajern je počeo da trokira i ostvario je tri uzastopna remija u mečevima protiv Borusije Menhengladbah, Union Berlina i Štutgarta.

Upravo sa "švabama" je Bajern remizirao u prethodnom kolu, mada je Julijan Nagelsman u tom meču odmarao nekoliko igrača zbog duela protiv Barselone u Ligi šampiona što se ispostavilo kao dobar potez pošto su Bavarci savladali Katalonce sa 2:0 i za očekivati je da u poslednjem meču pred internacionalnu pauzu ostvare pobedu. Zbog tri uzastopna remija Bajern je pao na tabeli na treće mesto sa 12 bodova, jednim manjem od Frajburga i dva manje od vodećeg Uniona.

Brojni povređeni igrači su i dalje veliki problem za Augzburg, a Masen za utakmicu protiv Bajerna ne može da računa na Risa Oksforda, Feliksa Udokaija, Frederika Vintera, Niklasa Dorša, Tobijasa Štrobla i Niklasa Sanrenren Bazea. Nagelsman ima manje glavobolje pred ovaj meč pošto neće moći da računa Kinglsija Komana i Bona Sara, a još uvek je neizvesno da li će u timu biti Bendžamin Pavar i Lukas Hernandez.

Bajern je dominantan u međusobnim duelima protiv Augzburga. Bavarci su slavili sedam puta u poslednjih 10 mečeva, dok je Augzburg slavio samo jednom, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)