MAJNC TRAŽI FORMU SA STARTA SEZONE: Berlinska "stara dama" igra sve bolje

M.T.

16. 09. 2022. u 11:22

Gosti su još uvek u opasnoj zoni.

МАЈНЦ ТРАЖИ ФОРМУ СА СТАРТА СЕЗОНЕ: Берлинска стара дама игра све боље

Foto: Profimedia

Majnc će večeras od 20.30 na svojoj ''MEVA Areni'' dočekati ekipu Herte u prvom meču sedmog kola Bundeslige i pokušati da ponovo dostigne formu koju je imao na startu sezone.

Tim Boa Svensona imao je veoma dobar početak sezone pošto je u prva tri kola ostvario dve pobede i jedan remi. Međutim, Majnc je u naredna tri kola dva puta poražen i jednom pobedio. Prvi poraz bio je neočekivan pošto je Majnc poklekao protiv Bajera iz Leverkuzena kojem je to i dalje jedina pobeda u sezoni, dok je drugi u prethodnom kolu usledio od Hofenhajma koji je u odličnoj formi.

Veliki udeo u porazu od Hofenhajma imalo je i isključenje Heka u 41. minutu. Majnc je uspeo na poluvremenu da ima nerešen rezultat 0:0, ali je zatim primio četiri gola u drugih 45 minuta, a pogodak Gora bio je slaba uteha. Ipak, to nije mnogo uticalo na Majncov položaj na tabeli pošto su i dalje na dobrom šestom mestu sa osvojenih 10 bodova.

Herta je tek u poslednja dva kola uspela da poveže dobre rezultate pošto je u pretprošlom kolu došla do prve pobede u sezoni protiv Augzburga, dok je u prethodnom remizirala sa Bajerom iz Leverkuzena.

Sandro Švarc može da bude zadovoljan činjenicom da njegov tim očigledno podiže formu, ali još uvek to nije dovoljno da se Herta udalji od opasne zone pošto je trenutno na poslednjoj poziciji koja garantuje ostanak u Bundesligi, odnosno na 15. mestu sa pet osvojenih bodova iz šest kola.

Što se tiče kadrovskih problema, Majnc je u znatno boljoj situaciji u odnosu na Hertu. Markus Ingvartsen i Anton Stah neće igrati zbog povrede, dok Aleksander Hak pauzira zbog dobijenog crvenog kartona u prethodnom kolu. Još uvek je neizvesno da li će Džonatan Burkhart igrati pole povrede zadobijene u prošlom kolu.

Situacija u Herti je ozbiljnija, pošto Sandro Švarc ne može da računa na Rune Jarstejna, Linusa Gehtera, Keliana Nsona, Li Dong-Juna, Džesika Ngankama i Derija Šerhanta zbog povreda.

Istorijat međusobnih susreta govori da je prednost na strani Majnca koji je pobedio u šest od poslednjih 10 utakmica. Herta je uspela samo jednom da trijumfuje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. Ipak, pošto Herta polako podiže formu, taj istorijat ne mora da igra veliku ulogu u današnjem meču.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković