JUVE VIDA RANE IZ LIGE ŠAMPIONA: "Stara dama" veruje u Dušana i Filipa

Novosti online

11. 09. 2022. u 08:23

VELIKAN do sada nije impresionirao.

ЈУВЕ ВИДА РАНЕ ИЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Стара дама верује у Душана и Филипа

Foto: Profimedia

Fudbaleri Juventusa, predvođeni Dušanom Vlahovićem, dočekaće Salernitanu na "Alijan stadionu" u meču šestog kola italijanske Serije A. "Stara dama" na svom kontu ima dva trijumfa i tri nerešena ishoda, nalazi se na osmom mestu, a u ovaj duel ulazi nakon poraza od PSŽ-a u Ligi šampiona. Sa druge strane, popularni "granati" su jedno od prijatnijih iznenađenja, deseta pozicija i šest osvojenih bodova mame osmeh svim navijačima ovog kluba.

Delovalo je da će Juventus doživeti katastrofu na "Parku prinčeva"… PSŽ i njegove zvezde su igrali maestralno, a "bjankoneri" ni pogledom nisu mogli da uhvate Mbapea, Nejmara, Mesija…

Na kraju, PSŽ je pokazao staru boljku da ne ume lako da prelomi utakmicu posle nadmoćne igre. Juventus se u drugom poluvremenu konsolidovao, uspostavio ravnotežu i mogao i do boda. Ipak, promašaje domaćih napadača je poništio Donaruma nekim dobrim odbranama i sačuvao pobedu Svetaca - 2:1.

Impresivno su Francuzi otvorili utakmicu. Nejmar je njemu svojstvenom magijom prebacio kompletnu odbranu Juventusa a Mbape uhvatio volejčinu čiji let u mrežu je golman Perin mogao samo pogledom da isprati…

PSŽ je dominirao, sakrio loptu, napadao i posle 22 minuta igre imao 2:0. Akcija kao iz video igrica. Mbape – Verati – Hakimi – Mbape! Odbrana Juventusa nije znala gde je lopta… Videli su je tek kad je ušla u gol.

Maks Alegri je uvođenjem Vestona Mekenija umesto mladog Miretija uspeo da vrati Juventus u ravnotežu. Kazna za promašaje PSŽ-a stigla je u 53. minutu. Donaruma je slabo istrčao posle kornera Kostića, a Mekeni glavom prepolovio prednost domaćih. Imao je Vlahović brzo šansu za izjednačenje ali mu je Donaruma odbranio šut glavom. Kostić je opet dobio šansu za popravni ali je ponovo slabo šutirao.

Salernita je iznenađujuće remizirala prošlog vikenda sa Empolijem (2:2) na svom terenu. Očekivali su navijači ali i trener Davide Nikola pobedu, međutim, gosti su bili tvrd orah. Poveli su gosti golom Satrijana, a onda je usledio preoktet. "Granati" su preko Mazokija i Dije stigli do 2:1, ipak, "plavi" se nisu predavali. Konačnih 2:2 postavio je Lamers.

Juve je prethodne sezone savladao Salernitanu u oba međusobna susreta. Interesatno, "stara dama" je slavila identičnim rezultatom - 2:0.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave