ČEMU DA SE NADA KADIZ? Barselona stiže u Andaluziju

M.T.

10. 09. 2022. u 11:49

DOMAĆIN drži fenjer u španskom šampionatu.

ЧЕМУ ДА СЕ НАДА КАДИЗ? Барселона стиже у Андалузију

Foto: Profimedia

Bez boda i bez gola situacija je prilično sumorna za ekipu Kadiza, a malo je verovatno da će biti bolje posle današnjeg meča kada od 18.30 na stadion ''Nuevo Mirandilja'' bude kročila Barselona u petom kolu španske La Lige.

Kadizov dosadašnji deo sezone može se opisati jednom rečju – katastrofalno. Klub iz Andaluzije zakucan je za dno španskog šampionata bez jednog jedinog boda posle četiri kola, ali ne samo što je naređao sve poraze od starta sezone, Kadiz nije uspeo da postigne nijedan gol, a primio je 10.

U prethodnom kolu Kadiz je poražen od Selte iz Viga sa 3:0, a glavobolja za trenera Serđa Gonzalesa će se svakako nastaviti i posle današnjeg meča protiv Barselone.

Katalonci su posle startnog remija protiv Rajo Valjekana vezali tri pobede u španskom šampionatu i trenutno su sa 10 osvojenih bodova na drugom mestu tabele iza Real Madrida koji ima dva boda više na čelu.

Barselona je u velikom naletu pošto je u sredu slavila i na startu Lige šampiona ubedljivo protiv Viktorije Plzen sa 5:1, a Ćavijev tim zaista deluje kao da bi ove sezone mogao da se umeša u borbu za trofeje, pre svega u Španiji gde istini za volju ima malo prostora za greške zbog odlične igre Reala.

Ni Kadiz ni Barselona nemaju mnogo problema kada su u pitnju odsutni igrači. U Kadizu neće biti Jona Andera Garida zbog povrede, dok je pod znakom pitanja igranje Rubena Alkaraza. Ćavi jedino neće moći da računa na Serhija Roberta zbog povrede dok su svi ostali spremni, a među njima i novopridošli igrači Ektor Beljerein i Markos Alonso. Moguće je daće Ćavi malo promešti karte što se tiče sastava jer Barselonu naredne nedelje očekuje meč Lige šampiona protiv Bajerna.

Što se tiče odnos u međusobnim mečevima, Barselona je po očekivanju bolja od Kadiza pošto je na poslednjih 10 utamica šest puta pobedila. Kadiz je dva puta trijumfovao i dva su meča završena nerešeno. Interesantno je da Barselona nije uspela da pobedi Kadiz od kad su se Andalužani vratili u La Ligu. Kadiz ima dve pobede i dva meča su završena nerešeno. Međutim, ovoga puta se pobeda Barselone ne dovodi u pitanje.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?