ŠTUTGART ZABORAVIO KAKO JE POBEDITI: Keln pred svojim navijačima ništa ne poklanja

M.T.

28. 08. 2022. u 09:43

JARČEVI posle plasmana u Ligu konferencija još više motivisani.

ШТУТГАРТ ЗАБОРАВИО КАКО ЈЕ ПОБЕДИТИ: Келн пред својим навијачима ништа не поклања

Foto: EPA

Sezona za Keln za sada ide u odličnom pravcu pošto su "jarčevi" i dalje bez poraza u Bundesligi. Keln će imati priliku da i dalje bude bez izgubljene utakmice pošto će danas u 15.30 na ''Rajnenergi stadionu'' u četvrtom kolu nemačkog šampionata gostovati Štutgart, ekipa koja u Bundesligi još uvek nije osetila slast pobede.

Od poraza u Kupu Nemačke na početku sezone, mnogo toga se promenilo za Keln. Oni su uspeli da dođu do određene forme i gotovo zabroave kako izgleda poraz pošto su u Bundesligi uspeli da osvoje bodove u duelima protiv Šalkea, Lajpciga i Ajntrahta.

Jedini neuspeh u tom periodu bio je poraz i to pred svojim navijačima od mađarskog MOL Fehervara u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija. Ipak, Keln je poslednju prepreku uspešno preskočio pre tri dana u revanšu u Mađarskoj i igraće u Ligi konferencija ove jeseni.

Upravo bi igranje kvalifikacija za Ligu konferencije moglo da bude faktor u duelu protiv Štutgarta koji će u meč ući odmorniji, bez obzira što su ''švabe'' u periodu evropskih mečeva odigrale prijateljski meč protiv Sent Galena u kojem su uspeli da dođu do pobede.

To je prva pobeda za Štutgart još od slavlja u prvom kolu Kupa Nemčke protiv Dinama iz Drezdena. Od tada, tim trenera Pelegrina Mataraca nije uspeo da ostvari pobedu u zvaničnom meču. U Bundesligi je Štutgarta dva puta remizirao u prva dva kola, a prošlog vikenda je doživeo prvi poraz od Frajburga.

Oba tima imaju minimalne kadrovske probleme za ovu utakmicu. Trener Kelna Štefen Baumgart ne može da računa samo na Dimitrisa Limniosa i Marka Uta koji su i dalje povređeni, dok Mataraco možda bude mogao da računa na Tandžija Kulibalija.

Kada su u pitanju međusobni susreti Štutgart bolje stoji u odnosu na Keln.

''Švabe'' su na poslednjih 10 mečeva ostvarile pet pobeda, dok je Keln uspeo da trijumfuje tri puta uz dva nerešena meča. Prošle sezone su oba tima ostvarila po pobedu u međusobnim mečevima pred svojim navijačima.

Kelnov umor od igranja evropske utakmice mogao bi da bude faktor u ovom meču, a Štutgart svakako ne želi da doživi drugi uzastopni poraz. Međutim, domaći neće želeti da propuste priliku za novu pobedu pred svojim navijačima.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju