ŠTA TO BEŠE POBEDA? Nica još nema trijumf, a na rivijeru stiže raspoloženi Marsej

M.T.

28. 08. 2022. u 09:15

GOSTI su u odličnoj formi i bez poraza od početka sezone.

ШТА ТО БЕШЕ ПОБЕДА? Ница још нема тријумф, а на ривијеру стиже расположени Марсеј

Foto: Profimedia

Pobeda je još uvek nepoznat pojam za Nicu u francuskom šampionatu, a ekipa sa Azurne obale će morati dobro da se pomuči da bi u četvrtom kolu Lige 1 konačno upisala trijumf pošto će od 15 časova dočekati na  ''Alijanc Areni'' komšiju sa primorja, Marselj koji je mnogo bolje krenuo u novu sezonu.

Nica je u četvrtak u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija uspela da ostvari prvu pobedu u novoj sezoni računajući sva takmičenja pošto je posle produžetka bila bolja od Makabija iz Te Aviva Valdimira Ivića i Đorđa Jovanovića i tako izborila grupnu fazu u kojoj će joj rival između ostalih biti i Partizan.

"Orlovi" su pre toga maksimalno uspeli da izvuku dva remija u uvodnim kolima francuskog šampionata da bi zatim doživeli poraz u prethodnom kolu od Klermona. Tim Liusijena Favra se prilično muči u napadu i ne uspeva da postigne više od jednog gola na meču, a jedino je protiv Makabija dala dva, ali je drugi postigla tek u produžetku. Zbog toga je iz Arsenala na jednogodišnju pozajmicu doveden napadač Nikolas Pepe pa ostaje da se vidi da li će on pobljšati efikasnost "orlova".

Marsej stiže na ''Alijanc Rivijeru'' u veoma dobroj formi pošto ne zna za poraz od početka sezone. Deluje da je Igor Tudor sve uklopio sudeći po rezultatima pošto je Marsej savladao Rems i Nant dok je sa Brestom odigrao nerešeno.

Nica će Marsej dočekati bez Žan-Kler Todiboa i Marija Lemina pošto su obojica isključeni u prethodnom kolu protiv Klermona, a i dalje su van stroja zbog povrede Kasper Dolberg, Hičam Budai i Morgan Šnajderlin.

Marsej neće imati izostanaka osim Samjuela Žigoa koji protiv Nice ne igra zbog jednog meča suspenzije, tako da Tudor računa na kompletan sastav.

Osim dobre forme, u prilog Marseju ide i tradicija u susretima protiv Nice. U poslednjih 10 međusobnih mečeva u Ligi 1 Marsej je slavio čak osam puta, Nica ima jedan trijumf i jedan meč je završen nerešenim rezultatom. Prošle sezone je Nica uspela da savlada Marsej, ali je to bilo u četvrtfinalu Kupa Francuske.

Marsej je zbog toga favorit jer će Tudorov tim pokušati da nastavi niz bez izgubljenih mečeva, bez obzira i što Nica juri prvu pobedu u prvenstvu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 2,05) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna