Derbi u Parizu bitan i za Crvenu zvezdu!

Novosti online

28. 08. 2022. u 09:09 >> 09:09

SRPSKI šampion skenira protivnika.

Дерби у Паризу битан и за Црвену звезду!

FOTO: EPA

Dominantno je PSŽ započeo novu sezonu u francuskoj Ligi 1 i sasvim je sigurno da će uspeti da odbrani titulu. "Sveci" su na premijeri savladali Klermon na gostovanju sa 5:0, usledila je pobeda na Monpeljeom od 5:2, a onda je demoliran i Lil - 7:1. Klub iz Pariza deluje kao kaznena ekspedicija, bez ozbiljnog protivnika. Međutim, danas sledi ozbiljan test. Na "Park prinčeva" stiže Monako.

Iako je pre dve sezone upravo sa Lilom osvojio titiulu, Kristof Galtije nije bio emotivan prema bivšem klubu. Nijednog trenutka nije delovalo da su se njegovi fudbaleri zasitili rezultatom, a u napad su krenuli već od prve sekunde. I posle svega devet došli do vođstva. Lionel Mesi je sa centra proigrao munjevitog Kilijana Mbapea, a on lobovao Lea Žardima za prvi od svoja tri pogotka večeras.

Najboljeg strelca i igrača Parižana prošle sezone s dva pogotka ispratio je Nejmar, pogodivši u finišu prvog i početkom drugog poluvremena, a Brazilcu se ponovo pišu i tri asistencije u ovoj utakmici, kao protiv Klermona. Što se tiče golova, dali su ih još Leo Mesi i Ašraf Hakimi.

S obzirom da su konkurenti već imali kikseve (pre svih Marselj 1:1 sa Brestom) i da je PSŽ posle tri kola jedini sa maksimalnim brojem bodova, deluje da će Galtije imati dovoljno vremena i mogućnosti da kroz nacionalno prvenstvo uigrava ekipu za evropske izazove. Da nije baš da nema na čemu da se radi pokazali su defanzivci, prvenstveno Hakimi, Markinjos i Verati lošom kretnjom u 54. minutu, kada je Bamba postigao gol za Lil.

Nije, svakako, taj gol uticao na konačan ishod, pa bi aktuelna generacija Pari Sen Žermena mogla i da napadne neke klupske rekorde. Jedan od njih glasi 14 pobeda u prvih 14 kola, na startu sezone 2018/2019.

Monako je na nizbrdici i veliko je pitanje ima li Filip Kleman mogućnosti i znanja da povuče ručnu. Nakon ispadanja iz Lige šampiona u dvomeču sa PSV-om (nakon produžetaka u Ajdhovenu) usledio je mršav remi sa Renom i debakl u susretu sa Lansom - 1:4.

Interesatno, meč iz Pariza pratiće i stručni štab ali i navijači Crvene zvezde. Naime, Monako je prvi protivnik crveno-belih u grupnoj fazi Lige Evrope.

Uprkos lošoj seriji rezultata, "kneževi" mogu da se pohvale činjenicom da su na poslednjem međusobnom duelu savladali PSŽ sa ubedljivih 3:0.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024