LEČENJE RANA IZ LIGE ŠAMPIONA: Monako čeka Ren sa cehom PSV-a

M.T.

13. 08. 2022. u 10:08

U drugom kolu Lige 1 danas od 17 časova očekuje nas meč između Monaka i Rena.

ЛЕЧЕЊЕ РАНА ИЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА: Монако чека Рен са цехом ПСВ-а

Foto: Profimedia

U Kneževini su zadovoljni kako je Monako krenuo u novu sezonu posle pobede protiv Strazbura i to u gostima, a danas od 17 časova dočekuju Ren koji se nije proslavio na startu i poražen je minimalnim rezultatom od Lorijena pred svojim navijačima.

Monako je bio vrlo raspoložen protiv Strazbura, čak 24 šuta na gol su imali igrači trenera Filipa Klementa, ali su postigli samo dva što znači da je realizacija malo zatajila. Čak ih je u sudijskoj nadoknadi meča VAR spasio remija pošto je drugi gol Dijaloa poništen zbog nedozvoljene pozicije. Ipak, piše se pobeda, a to je svakako najvažnije "kneževima" koji su imali furioznu završnicu prošle sezone, ali su za dva boda manje od Marseja ostali bez direktnog plasmana u Ligu šampiona. Doduše Monako je u utorak ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od holandskog PSV-a posle primljenog gola u produžetku i nastaviće takmičenje u Ligi Evrope čemu se u klubu verovatno i nisu nadali niti želeli.

Pre dva dana Monako je doveo još jedno pojačanje, a radi se o štoperu Malangu Saru koji je stigao iz Čelsija na jednogodišnju pozajmicu uz obavezan otkup narednog leta za 15 miliona evra. Momak rođen u Nici doveden je kako bi se dodatno pojačala odbrana.

Ren je protiv Lorijena dominirao, ali nije to mnogo vredelo četi trenera Bruna Ženesija jer su zakazali napadači. Lorijen je bio u potpuno podređenom položaju, da bi u 65. minutu gosti dobili na poklon vođstvo pošto je autogol postigao Artur Tet, defanzivac Rena koji je ovog leta stigao iz Bolonje za 19 miliona evra. Domaćin je do kraja meča nastavio da juri gol, ali promene rezultata nije bilo.

"Crveno-crni" su u letnjem prelaznom roku ostali bez talentovanog Matisa Tela jer je poziv Bajerna iz Minhena jednostavno bilo nemoguće odbiti, ali su brzo reagovali i doveli pojačanje iz Pariz Sen Žermena. Stigao je na "Roazon Park" Arno Kalimuendo, dete "svetaca", koji se doduše nije naigrao u prvom timu Parižana. Kalimuendo je plaćen 25 miliona evra što je drugi najveći transfer u istoriji Rena, a ostaje da se vidi da li je procena kluba da će se njegov transfer višestruko isplatiti bila ispravna.

Monako je znatno uspešniji u međusobnim susretima od Rena. U poslednjih 10 mečeva u Ligi 1 Monako je šest puta uspeo da trijumfuje, dok je Ren ostvario samo dve pobede i dva meča su završena remijem.

Prošle sezone Monako je slavio u oba meča, a Ren u Kneževini nema pobedu skoro pune četiri godine. Takođe na poslednjih sedam utakmica ova dva tima postignuto je minimum tri gola pa se može očekivati efikasna utakmica.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

TIP ZA HRABRIJE: 1&3+ (kvota 3,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)