MITROVIĆ NEMA NAMERU DA STANE: Srbin u lovu na "vukove" i nove golove

Novosti online

13. 08. 2022. u 09:10

ZNA se od koga preti najveća opasnost.

МИТРОВИЋ НЕМА НАМЕРУ ДА СТАНЕ: Србин у лову на вукове и нове голове

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa Vulverhemptona dočekaće Fulam u meču drugog kola engleske Premijer lige. "Vukovi" će pokušati da na svom "Molinjuu" stignu do prvih bodova su sezoni, međutim, biće veoma nezgodno. Popularni "kolibari" stižu u odličnom raspoloženju nakon remija sa Liverpulom 2:2, a u toj utakmici posebno se istakao Aleksandar Mitrović koji je postigao oba pogotka za svoj tim.

Vrlo zanimljivo bilo je u meču Lidsa i Vulverhemptona, ali je na kraju slavio domaćin posle preokreta rezultatom 2:1. 

Poveli su "vukovi" golom Danijela Podensa u šestom minutu, izjednačio je Rodrigo u 24. Do kraja susreta oba tima su pokušavala da upišu startnu pobedu, a to je uspelo Lidsu, posle akcije iz 74. minuta, kad je Patrik  Bamford izbegao ofsajd zamku, asistirao Brendenu Aronsonu, a mladi Amerikanac koji je došao iz Salcburga, postigao je prvenac. Ipak, nakon usporenog snimka pogodak je upisan kao autogol Rajana Aita Nurija.

Nije mogao bolji početak sezone da zamisli Aleksandar Mitrović po povratku Fulama u Premijer ligu. Čovek koji je ispisao najvažnije stranice istorije Čempionšipa prošle godine sa 43 pogotka u isto toliko utakmica napravio je pravi dar-mar na Krejven Kotidžu prošlog vikenda i sa dva hica umalo bacio Liverpul na kolena.

U Londonu su nesumnjivo srećni i sa bodom protiv vicešampiona Engleske, a Mitrović je zbog svojih minijatura zavredneo veliku pažnju tamošnje fudbalske javnosti. Pedantni statističari izvukli su podatak da Virdžil van Dajk nikada dosad od dolaska u Liverpul nije dozvolio da ga na jednoj utakmici neko predribla i da skrivi jedanaesterac, sve do srpskog golgetera koji se na momente igrao sa jednim od najboljih štopera današnjice.

Sve to donelo je "Mitrogolu" mesto u idealnih jedanaest prvog kola Premijer lige po izboru Alana Širera. Njukaslov as kao jedan od stalnih saradnika Premijer lige izneo je svoj izbor koji je objavljen na zvaničnim stranicama engleskog šampionata, a u špicu napada našao se upravo najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije.

Nema sumnje da će fantastični Srbin pokušati da nastavi u istom ritmu i danas, te će predstavljati najveću pretnju po gol koji čuva Hose Sa.

Poslednje međusobne susrete ovi rivali odigrali su u sezoni 2019/20. U oba navrata slavio je Vulverhemton identičnim rezultatom 1:0.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)