TREŠNJICE UVEK DOBRO DOĐU: Bornmut stiže na noge Sitiju

M.T.

13. 08. 2022. u 07:51 >> 11:28

DANAS od 16 časova na "Etihadu" novi premijerligaš dolazi u goste aktuelnom šampionu

ТРЕШЊИЦЕ УВЕК ДОБРО ДОЂУ: Борнмут стиже на ноге Ситију

FOTO: Tanjug/AP

Aktuelni šampion Engleske već u prvom kolu jasno je stavio do znanja svima da nema nameru da prepusti titulu u Premijer ligi, a danas od 16 časova ekipa menadžera Pepa Gvardiole dočekaće na Etihadu tim Bornmuta.

"Građani" su u prvom kolu, stiče se utisak, sa pola gasa savladali Vest Hem. Sakrio je Siti loptu "čekićarima" i strpljivo sačekao trenutka da Vest Hem krene hrabrije u napad što je otvorilo dovoljno prostora da najveće pojačanje Mančestera Erling Haland debituje u Premijer ligi sa dva pogotka. Tako je Mančester Siti brzo zatvorio poglavlje poraza od Liverpula u Komjuniti šildu i krenuo punim gasom u novu sezonu Premijer lige.

U međuvremenu, Gvardiola je i dalje u potrazi za levim bekom pošto je saga oko Marka Kukurelje završena neuspešno tako što je Španac završio u Čelsiju jer je Siti smatrao da on ne vredi više od 50 miliona u odnosu na ono što je tražio Brajton koji je od Plavaca uspeo da dobije 73 miliona evra.

Čini se da je Pep rešenje pronašao u Anderlehtu odakle bi trebalo da stigne još jedan Španac Serhio Gomez, dete Barselone, za sumu između 10 i 15 miliona evra čime bi Siti uglavnom rešio problem levog beka.

"Građani" će dočekati povratnika u Premijer ligu Bornmut, koji je njihova stara mušterija onda kada je u elitnom rangu. Na poslednjih 10 mečeva u Premijer ligi Siti je ostvario svih 10 pobeda, a jedino što je Bornmut uspeo je da postigne pet golova u tih 10 poraza. Prošle sezone su igrali u kupu i tu je Siti slavio sa 2:1.

Bornmut je pojačao ekipu želeći da izbegne ekspresan povratak u Čempionšip i zbog toga je doveo Markosa Senesija iz Fejnorda i Markusa Tavernijea iz Midlsboroa. Najveća opasnost preti od Dominika Solankea, strelca 29 golova prošle sezone u Čempionšipu koji doduše nije pogodio protiv Aston Vile. 

Gvardila ima gotovo kompletan tim na raspolaganju za meč protiv Bornmuta, a jedino će izostati Emerik Laport koji se povredio u meču Komjuniti šilda protiv Liverpula. Menadžer Bornmuta Skot Parker neće moći, kao i na premijeri protiv Aston Vile, da računa za ovaj meč na Rajana Frederiksa i Džoa Rotvela.

Bez obzira na dobar početak Bornmuta, malo je verovatno da "Trešnjice" osim dostojnog otpora mogu da učine nešto više protiv Gvardiolinog tima koji već na početku sezone deluje maksimalno spremno za sve izazove koji su pred njim.

NAŠ TIP: više od 2,5 kartona (kvota 1,54)

TIP ZA HRABRIJE: Prvi strelac na meču - Erling Holand (kvota 3)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024