"LUDI" RUS PREDVODI FERENCVAROŠ: Srbin stoji "Fardiju" na putu do Lige šampiona

Novosti online

20. 07. 2022. u 10:33 >> 11:29

MAĐARSKI prvak godinama unazad ulaže velika novčana sredstva u tim.

ЛУДИ РУС ПРЕДВОДИ ФЕРЕНЦВАРОШ: Србин стоји Фардију на путу до Лиге шампиона

Foto: Profimedia

Fudbaleri Ferencvaroša dočekaće Slovan iz Bratislave na svojoj "Grupama areni" u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. "Fardi" je do ove faze stigao nakon što je eliminisao kazahstanski Tobol, dok je slovački klub bio bolji od gruzijskog Dinamo Batumija.

Izdržao je Tobol srpskog stručnjaka Milana Milanovića na svom terenu i ostao neporažen u prvom okršaju sa ekipom Ferencvaroša (0:0). U Mađarskoj se proveo kao bos po trnju. Predvođena doskorašnjim fudbalerom Šerifa Adamom Traoreom, ekipa nekadašnjeg selektora Rusije Stanislava Čerčesova je kod kuće slavila sa čak 5:1 (3:1).

Dominirao je Ferencvaroš od prvog do poslednjeg minuta. Uputio čak 21 šut ka golu rivala, imao 60 odsto vremena loptu u nogama i na kraju Tobolu dozvolio samo tri šuta. Biće veliki favorit i u narednom kolu, posebno jer je Slovan pobegao sa giljotine u Gruziji.

Već u 21. minutu je u Budimpešti bilo jasno ko ide dalje. Ferencvaroš je na krilima sjajnog Traorea stigao do tri gola prednosti.

Jedan od najboljih igrača sjajne generacije Šerifa koja je stala na put Crvenoj zvezdi u kvalifikacijama za elitno takmičenje, a onda u grupnoj fazi uspela da savlada madridski Real i Šahtjor i obezbedi treće mesto i plasman u Ligu Evrope, delovao je nezaustavljivo. Načeo je rivala posle centaršuta Ćivića sa desne strane već u četvrtom minutu, a onda u 17. pobegao odbrani Tobola i pravovremeno dodavanje Tokmana Nguena pretvorio u novi gol. Samo četiri minuta kasnije našao se i u ulozi asistenta, kada je ostavio povratni pas Lajduniju, koji je sa ivice kaznenog prostora matirao gostujućeg golmana za 3:0.

Uspeo je bivši fudbaler Partizana Zoran Tošić da vrati Tobol u život, kada je u 23. minutu sa golom spojio Sergejeva.

Po povratku sa pauze domaćin je nastavio da dominira, pa je u 74. minutu preko Besija vratio tri gola prednosti. Isti fudbaler je u prvom minutu nadoknade upotpunio debakl gostujućeg sastava i postavio konačan rezultat.

Daleko neizvesnije bilo je u Batumiju. Kada se uračuna i prvi duel, 180 minuta nije bilo dovoljno da se zatrese mreža u sudaru Dinama i Slovana. Otišlo se u produžetke.

U finišu prvog domaćin je poveo i bio na pragu velikog iznenađenja. Igrao se 104. minut kada je posle sjajnog prodora po desnoj strani Mamučašvili ostavio loptu Davitašviliju, koji je uspeo da prođe par čuvara, uleti u kazneni prostor rivala i efektnim udarcem u bliži ugao donese prednost Dinamu.

Ipak, tim iz Slovačke nije dao poslednju reč. Proradio je u 115. minutu kada je Ivan Šaponjić proigrao Barsegjana. A onda, u poslednjim sekundama utakmice, čuveni reprezentativac Vladimir Vajs preokreće rezultat i obezbeđuje Slovanu megdan sa ekipom Ferencvaroša u narednoj rundi.

Mađarski šampion je favorit u ovom dvomeču, a posebno će biti motivisan da pred svojim navijačima stekne zalihu pred odlazak u Bratislavu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati