FRANCUSKA JE STRAH I TREPET: "Trikolori" izgledaju kao kaznena ekspedicija

Novosti online

21. 06. 2022. u 11:02

IZABRANICI Ledrija Šovana na korak od plasmana u polufinale.

ФРАНЦУСКА ЈЕ СТРАХ И ТРЕПЕТ: Триколори изгледају као казнена експедиција

FOTO: AP

Omladinska reprezentacija Francuske ima lepu priliku da obezbedi plasman u polufinale Evropskog prvenstva u Slovačkoj. "Trikolori" se u meču 2. kola grupe "A" sastaju sa vršnjacima iz Rumunije na "Mol areni" u Dunajskoj Stredi. Važno je reći da će se polufinalisti sa ovog šampionata direktno kvalifikovati za Svetsko prvenstvo za fudbalere do 20 godina.

"Trikolori" su u prethodnom susretu demolirali domaćina Slovačku sa 5:0, dok su naše istočne komšije poražene od Italije sa 1:2.

Turnir je poslednji put odigran 2019. godine - zbog pandemije - i Španija i Portugalija, kao finalisti od pre tri godine, ovog puta se nisu kvalifikovali. Višegodišnji izazivači na omladinskom nivou Nemačka i Holandija takođe propuštaju ovu smotru, te nas očekuje zanimljivo takmičenje.

Ipak, i pored toga što nema nekoliko tradicionalnih selekcija, prepoznatljivih po uspehu u mlađim kategorijama, i dalje postoji veliki broj igrača koji imaju potencijal da postanu zvezde.

U reprezentaciji Francuske ističu se Voren Bondo i Isak Ture.

Mlađani Voren Bondo ima već 34 nastupa u prvom timu Nansija pre svog 19. rođendana. To je najnoviji mladi francuski vezista koji je skrenuo pažnju velikana širom Evrope. Bajern Minhen, Mančester junajted i Milan su prethodno pokazali interesovanje za tinejdžera koji redovno igra u drugom rangu francuskog fudbala. Bondo je svestran, univerzalac, a Francuska će verovatno gledati da izgradi igru oko njega kako bi ponovila uspeh svoje ekipe iz 2016.

Isak Ture će se isticati i pre nego što šutne loptu na turniru, s obzirom na to da je centralni defanzivac Avra visok 205 cm. Ovaj 19-godišnjak je u stanju da potkrepi fizičko prisustvo fudbalskim sposobnostima, toliko da postoje sve glasnije priče da će ga kupiti Mančester siti odmah pošto se turnir završi. Ako se to desi, Ture će verovatno biti vraćen na pozajmicu u Francusku, gde je upisao 18 nastupa u prvom timu Avra u drugoj ligi.

Selekciju Rumunije predvodi Rareš Ilie, biser Rapida iz Bukurešta.

Adut selekcije sa Karpata je u poslednjih 13 utakmica u sezoni za Rapid Bukurešt postigao pet golova i upisao sedam asistencija. Ovog 19-godišnjaka, kome je najprijatnije da igra sa leve strane navale, njegov klupski trener i legenda Rumunije Adrijan Mutu vidi kao momka za velike stvari. 

"Trikolori" neće dopustiti da im sudbinu kroji meč poslednjeg kola u grupi sa Italijom, učiniće sve da pobede Rumune i izbore polufinale.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐURICA PREDLAŽE: Tiket za petak našeg poznatog tipstera