DOMAĆIN POBEDOM GAZI KA VIŠEM RANGU: Imaju li Irci odgovor?

V.D.

14. 06. 2022. u 11:08

VEČERAS od 20.45 u poljskom gradu Lođu reprezentacija Ukrajine kao domaćin dočekuje Irsku.

ДОМАЋИН ПОБЕДОМ ГАЗИ КА ВИШЕМ РАНГУ: Имају ли Ирци одговор?

FOTO: AP/Tanjug

Ukrajinci su nakon nesrećnog poraza u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru od Velsa nastavili turneju u Ligi nacija gde su rešeni da izbore promociju u grupu "A".

U prvom kolu slavili su na "Aviva stadionu" u Dablinu protiv današnjeg rivala minimalnim rezultatom. Jedini strelac na meču bio je Viktor Cigankov, vezni igrač Dinama iz Kijeva.

U drugom kolu koje su odigrali na istom ovom stadionu kao domaćini rutinski su slavili protiv Jermenije, koja je uspela da uputi samo jedan udarac u okvir gola na celom meču.

Strelci za Ukrajinu bili su Malinovski, Karavaev i Mikolenko.

Sa druge strane, Irska je pre gore pomenutog poraza od današnjeg rivala u prvom kolu doživela i neočekivani poraz u Jerevanu. Irci su dominirali na tom meču, imali potpunu inicijativu ali nisu uspeli da to materijalizuju i poraženi su sa 1:0.

Nakon dva uvodna poraza usledilo je buđenje protiv velikog rivala Škotske. 

Irci su lokalni derbi rešili u svoju korist rezultatom 3:0, iako statistički nisu bili dominantni, rezultat govori totalno suprotno.

Puleni selektora Kenija su četiri puta šutnuli u okvir gola, a mrežu zatresli tri. Poveli su iz prekida, nakon kornera došlo je do konfuzije u šesnaestercu Škotske, ali se veznjak Prestona Alan Brovn odlično snašao i načeo mrežu rivala.

Drugi gol je pravo remek-delo mladih fudbalera, fenomenalni napadač Svonsija Majkl Obafemi kao u igrici je pronašao Troja Perota kome nakon sjajne asistencije nije bilo teško da glavom sprovede loptu iza leđa golmana Krega Gordona. 

Da je to veče bilo veče Majkla Obafemija dokazuje i treći gol. Uputio je udarac sa nekih 25 metara od gola rivala i "projektilom probušio" mrežu rivala.

Ukrajinci su favoriti na ovom meču, ali ako Irska bude odigrala kao na prethodnom susretu, domaćima neće biti lako.


NAŠ TIP: GG (kvota 2,1)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOŠMARNA SEZONA NAPOLIJA: Branilac titule u velikoj opasnosti da ostane bez plasmana u Evropu iduće sezone!