RUMUNIJA MORA DA SE UOZBILJI: "Sokolovi" sleću u Bukurešt

Novosti online

14. 06. 2022. u 08:03 >> 08:23

NAŠE istočne komšije trenutno se nalaze na poslednjem mestu grupe "B3" i preti im selidba u diviziju "C".

РУМУНИЈА МОРА ДА СЕ УОЗБИЉИ: Соколови слећу у Букурешт

FOTO: AP/Tanjug

Izabranici Miodraga Radulovića, fudbaleri Crne Gore, uz dosta problema sa povredama i dosta promena na spisku očekuju duel 4. kola grupe "B3" Lige nacija. "Sokolovi" stižu na megdan Rumuniji, a meč se igra na stadionu "Gulešti" u Bukuruštu.

Naše istočne komšije pokušaće na svom terenu da se revanširaju za poraz iz prvog kola od 2:0.

Risto Radunović, član FKSB, nekada moćne Steaue i Marko Vukčević, koji igra za ekipu UTA iz Arada, odlično poznaju pomenutog protivnika.

- Možemo da pomognemo selektoru i stručnom štabu u vezi sa kvalitetom selekcije Rumunije, ali objektivno, velikih tajni nema. Znamo da se radi o kvalitetnoj i čvrstoj selekciji, znamo sistem igre koji forsiraju, odakle preti najveća opasnost, a gde naš rival ima slabosti - naglasio je Marko Vukčević.

Prethodna dva duela, ako izuzmemo meč koji se igrao pre 10 dana, završena su bez pobednika – 1:1 u Klužu 2016. godine na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, odnosno 0:0 u Ploeštiju dve godine kasnije u premijernom izdanju Lige nacija. Što se utakmica sa pobednikom tiče, u Podgorici, Crna Gora je jednom pobedila Rumuniju sa 1:0 – kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, jednom je izgubila sa 1:0 u Ligi nacija.

- U ovom momentu sve je podređeno duelu sa Rumunijom. Imamo kvalitet i verujem da smo kadri da stignemo do pobede, uprkos problemima koje imamo sa povredama i izostancima bitnih igrača - istakao je Radunović.

Najveći hendikep za "sokolove" biće izostanak Stefana Savića. Defanzivac madridskog Atletika i poslednjih sezona najbolji crnogorski fudbaler doživeo je kontuziju kosti stopala, a nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da mora da pauzira najmanje trideset dana.

Nema sumnje da nas očekuje velika borba i prilično izjednačen duel. Domaćini su blagi favoriti, iskusnija su reprezentacija, imaju mnogo više uspeha na internacionalnom nivou. Malu prednost dajemo Rumuniji uz "osigurač" - duplu šansu uz najviše tri pogotka na utakmici.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)