MAĐARI SU HIT DIVIZIJE "A": Englezi žele prvi trijumf u Ligi nacija, "laka konjica" stiže na "Molinju"

Novosti online

14. 06. 2022. u 08:21

"GORDI ALBION" nema više prava na kiks, izabranici Gereta Sautgejta osvojili su samo dva boda u prethodna tri meča.

МАЂАРИ СУ ХИТ ДИВИЗИЈЕ А: Енглези желе први тријумф у Лиги нација, лака коњица стиже на Молињу

FOTO: Tanjug/AP

Mađarska želi da iznenadi još jednog favorita. Naše severne komšije savladale su veliku Englesku u prvom kolu, u drugom su pružili dostojan otpor Italiji u porazu od 1:2, dok su u poslednjem meču remizirali sa Nemačkom rezultatom 1:1.

Prvi deo takmičenja je završen, četvrto kolo donosi nam novi duel čuvene "lake konjice" i Engleske, ovaj put na stadionu Vulverhemptona, popularnom "Molinju".

Godinu dana nakon finala Evropskog prvenstva, "Gordi Albion" je ponovo igrao protiv Italije i ponovo na Ostrvu, ovoga puta u 3. kolu Lige nacija. 

I ovog puta – nerešeno 0:0. Jedino što nije bilo produžetaka, penala, pehara, skidanja srebrnih medalja sa vrata i pesme pobednika. Nije bilo ni publike, svega 3.000 osnovaca je dobilo dozvolu UEFA da bude na tribinama, a sve kao posledica incidenata upravo od pre godinu dana na "Vembliju".

Italiji je po igri pripalo prvo poluvreme. Bila je bolja, stvorila je dve kolosalne šanse. Fratezi je u 3. minutu izašao sam ispred golmana Ramsdejla, ali je njegov šut završio pored stative. A Sandro Tonali je u 25. minutu imao šansu nad šansama, ali je golman Engleske uspeo nogom da spreči siguran gol.

Nisu ni domaćini bili bez šansi, najbolju je promašio Mejson Maunt, tukao je iz prve sa nekih 13-14 metara i pogodio je prečku.

Ali sve u svemu, bilo je mnogo grešaka, loših poteza, pogrešnih dodavanja, iz svakog poteza je isijavalo da fudbaleri igraju utakmicu na granici mogućnosti i da bi više voleli da su negde na obali mora i pijuckaju koktele.

Engleska je bila bolja u drugom poluvremenu, a tada se „proslavio“ Rahim Sterling, koji je u 52. minutu promašio sa tri metra ceo gol, mada je lopta odskočila ispred njega. Samo koji minut kasnije je dobro šutirao, Donaruma je bio siguran.

Ionako ne preterano agresivna i borbena utakmica dodatno je gubila na intenzitetu posle brojnih izmena, tako da je na kraju ostalo 0:0 na razočaranje mališana koji su se jedini čuli sa tribina stadiona u Vulverhemptonu.

Da imaju Mađari ozbiljan kvalitet, dobru igru, iako po imenima niko ne bi rekao da pripadaju "A" klasi ovog takmičenja, pokazali su večeras u duelu sa "pancerima" – 1:1.

Mađari su poveli golom Nađa u 6. minutu, samo što je ta prednost kratko trajala, izjednačio je Hofman već u 9. minutu. Bio je tim Hansija Flika nešto bolji u narednih sat vremena, nije iskoristio kolosalnu šansu sredinom drugog dela, Hofman je u situaciji ispred gola rešio da odigra za Vernera, bio je nesebičan, ali i neprecizan, pa je lopta odskakutala u gol-aut.

Posle toga je Mađarska ozbiljno pritiskala iz kontre, stvorila dve odlične prilike, bez rezultata. Ostalo je 1:1, dovoljno za zadovoljstvo domaće publike, koja teško da se nadala osvajanju četiri boda posle tri runde.

Nema sumnje da je Engleska favorit na svom terenu, ali ne treba otpisivati četu Marka Rosija. Ipak, očekujemo trijumf Griliša, Maunta, Sterlinga i društva.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)