BALKANSKA BITKA U PODGORICI: "Sokolovi" napadaju "zmajeve"

Novosti online

11. 06. 2022. u 09:24

NEKOLIKO ključnih igrača obe reprezentacije su pod znakom upitnika za večerašnji duel.

БАЛКАНСКА БИТКА У ПОДГОРИЦИ:  Соколови нападају змајеве

Aleksandar Đorović

Balkanski derbi igra se u okviru trećeg kola Lige nacija! Meč grupe "B3" između Crne Gore i Bosne i Hercegovine alarmirao je navijače širom države koja izlazi na Jadransko more, euforija je velika.

Svoja očekivanja od utakmice izneo je selektor "sokolova" Miodrag Radulović.

- Igrači su protiv Rumunije odgovorili na najbolji mogući način, nismo hteli da rizikujemo i izgubimo još nekog igrača, protiv Finske smo se odlučili za onakav tim. Trener je, naravno, kriv za poraz, ali ne bih rekao da je u Helsinkiju bio eksperiment. Taj meč nije počeo nijedan debitant, debitanti su ušli tokom igre… U svakom slučaju, bilo je šta je bilo, ja sam potpuno siguran u ispravnost odluke. Sačuvali smo igrače, imamo svežinu i ekipu koja je onako igrala protiv Rumunije. Ako ponovimo takvu igru, siguran sam u pozitivan rezultat - kazao je Radulović.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina odigrale su do sada dva prijateljska meča, u Zenici i Sarajevu, oba su završena bez golova.

Nepoznanica, kaže selektor Radulović, nema, niti može da bude…

- Bosna ima izbalansiranu ekipu i po dva igrača na svim pozicijama. Rekao bih, ipak, da je pojedinačni kvalitet iznad onoga što pružaju kao tim. Imaju veoma kvalitetne igrače iz jakih evropskih klubova, koji zaslužuju maksimalan respekt, ali iznad svega – cenimo sebe. Naš cilj je jasan, kao i putokaz koji nas vodi do pozitivnog rezultata.

Za razliku od Savića, Jovetić još nije definitivno otpisan, ali nisu velike šanse da zaigra.

- Radi po specijalnom programu, a nema te cene zbog koje bih žrtvovao bilo kog igrača. Jovetić je sa nama, videćemo do kraja šta će da bude, ali pruža nam podršku, baš kao i Savić.

Crna Gora i BIH igraju regionalni derbi, to su uvek posebne utakmice.

- Naravno da postoji rivalstvo, ali pravo sportsko. Mi smo sa istih prostora, iz iste škole i istog shvatanja fudbala. Verujem da će navijači videti dosta toga lepog od obe selekcije. Očekujem pravi fudbalski ambijent, više navijača i sportsku atmosferu - zaključio je Radulović.

Selektor BIH, Bugarin Ivajlo Petev najavio je promene u sastavu.

- Džeko i Ćivić su imali probleme i videćemo na treningu kakvo će stanje biti. Krunić i Demirović su spremni i biće u konkurenciji. Crnu Goru pratim godinama i nijednoj ekipi nije lako kad gostuje ovde. Svesni smo šta nas čeka. Ipak, daćemo maksimum i sigurno da će biti zanimljiva utakmica - rekao je Petev.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!