FINALE BARAŽA ZA MUNDIJAL: Geret Bejl želi u Katar!

Novosti online

05. 06. 2022. u 09:31

FUDBALSKA reprezentacija Velsa dočekuje od 18 časova Ukrajinu u meču koji obezbeđuje vizu za Svetsko prvenstvo.

ФИНАЛЕ БАРАЖА ЗА МУНДИЈАЛ: Герет Бејл жели у Катар!

FOTO: AP/Tanjug

Imaju Ukrajinci većih briga, ali definitivno im se igra fudbal. I ide im se na Mundijal u Kataru. Mesecima odvojeni od takmičenja, primorani da održavaju formu u trening kampovima širom Evrope, puleni Oleksandra Petrakova izdominirali su na "Hempden parku", savladali su Škotsku sa 3:1 i tako zakazali finale baraža protiv Velsa (18.00).

Konačan rezultat protiv Škotske (3:1) ne ocrtava dešavanja na terenu. Ukrajina, jača za velki broj navijača u Glazgovu, bila je apsolutni gospodar dešavanja. Tehnički je upropastila naše dželate iz kvalifikacija za prošlogodišnje Prvenstvo Evrope.

Posebno su gosti dominirali u veznom redu. Sjajan manevar Ukrajine predvođen Zinčenkom i Malinovskim, kojima je pomagao Stepanenko, sakrio je loptu Ostravljanima. Za golove su bili zasluženi Jaremčuk i kapiten Jarmolenko.

Ukrajina je mogla mnogo ranije da reši pitanje pobednika i vize za Vels, ali je golman domaćina Krega Gordona dobro branio. I držao tim u životu, ostavivši im mogućnost da zakuvaju meč. Tako je i bilo posle pogotka Mekgregora, ali razlika u kvalitetu je bila očigledna.

Ukrajina je posebno dominirala u prvom poluvremenu. Spašavao je Gordon koliko je mogao. Na bravurozan način odbranio je zicer Jaremčuka. Međutim, ništa nije mogao u 33. minutu. Dubinskim pasom, na već karakterističan način, Malinovski je spojio sa golom Jarmolenka, bio je u ofsajdu Jaremčuk, ali je bio pasivan. Osetio je da njegov saborac iz ofanzivnog dela tima ima prostor da stigne pre Gordona, lobuje ga i dovede Ukrajinu u vođstvo.

Dobro je reagovao Jaremčuk u 49. minutu. Posle centaršuta Karavaeva, napadač Benfike je osetio gde će da padne lopta nadskočio Henlija i perfektno glavom gađao dalji ugao.

Reprezentativci Škotske su do tada bili totalno bezopasni. Nisu imali šut u okvir gola. Ali počeli su da igraju sa mnogo više rizika. Pogodak Mekgregora raspalio je Hempden Park. Ali Ukrajici su iz kontri bili bliži golu. Iz brzih kontri su stvarali šanse i na kraju zatvorili meč iz kontre, preko Dovbijka.

U Kardifu će se svirati drugačija melodija. Velšani su mnogo iskusnija selekcija od Škotske, Geret Bejl u dresu nacionalnog tima igra kao u najboljim godinama. Iskusni ofanzivac je strah i trepet za svaku odbranu na planeti. Ukrajina ima svoje šanse, ali neće biti lako kao na "Hempden parku".

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna