KO ĆE NA MEGDAN OSTRVLJANIMA? Eibar želi ekspresan povratak u elitu!

V.D.

05. 06. 2022. u 07:51 >> 07:55

VEČERAS od 18.30 na stadionu "Ipurua" očekuje nas revanš meč polufinala baraža za plasman u najviši rang španskog fudbala.

КО ЋЕ НА МЕГДАН ОСТРВЉАНИМА? Еибар жели експресан повратак у елиту!

Foto: Profimedia

Nakon prvih devedeset minuta domaći imaju prednost. Eibar je slavio u prvom meču u kataloniji sa 1:0. Gosti iz Baskije su poveli neverovatnim golom Ahera Akecea u 27.minutu meča. Zanimljivo je da je to baskijscu koji je ponikao u Atletiku iz Bilbaa bio prvi pogodak u sezoni a pre toga je uspeo da zabaleži tri asistencije. Ovaj fudbaler je bio udaljen od gola preko 35 metara ali je tako "opalio" po lopti da taj udarac ne bi zaustavila ni tri golmana a kamo li jedan Huan Karlos.

U nadoknadi prvog poluvremena levi bek gostiju, Tehero je isključen tako da su domaći imali celo poluvreme igrača više. Imali su ogroman posed ali su samo dva puta pripretili. Najbliži su bili golu nakon udarca glavom najboljeg strelca lige, Urugvajca Stuanija kada je lopta "očešala" gornji deo prečke.

Fudbalerima Eibara je za dlaku izmakao direktan plasman u Primeru, Almerija i Valjadolid su imali po bod više. 

Šokirali su "oružari" svoje navijače porazom u poslednjem kolu od otpisanog Alkorkona i tako pao sa prvog na treće mesto.

Đirona već nekoliko godina pokušava da se vrati u elitu. Pre pet godina su napravili istorijski uspeh, preživeli debitantsku godinu u Primeri, ali su ispali 2019.godine.  Nakon toga su dva puta bili peti i nisu prolazili baraž a teško da će i danas biti drugačije.

Malo ko ih očekuje u Primeri, od Eibara su dva puta izgubili ove sezone u regularnom delu a poraženi su i pre tri dana tako da će u gostima juriti gol zaostatka. U slučaju nerešenog skora dalje ide bolje plasirani tim iz regularnog dela sezone što je Eibar, tako da će katalonci morati da slave sa 2 gola razlike.

Jedan od deoničara "belo-crvenih" je brat Pepa Gvardiole, deo je "Siti grupe", imaju trojicu igrača engleskog šampiona na pozajmici, kapiten je urugvajski veteran Kristijan Stuani. Na klupi je Mičel, bivši trener Raja, ali i igračka legenda ovog kluba, dok je predsednik Delfi Heli, član one Atletikove šampionske generacije iz 1996. godine koju je predvodio Radomir Antić.

Sa druge strane, Eibar je čudo iz Baskije, maleni klub koji se pre osam godina prvi put našao u Primeri. Bilo je neizvesno da li će zaigrati, jer po pravilima nisu imali dovoljni kapital u deonicama, iako se radi o sredini koja je minimalnim ulaganjima i bez dugova uspela da se probije do Primere.

Na kraju je novac sakupljen, pa su zaigrali i ispali nakon prve sezone, na terenu. Nakon što je Elće bankrotirao, vraćeni su u ligu u kojoj su proveli sedam godina, i čak jednom završili kao deveti. Interesantno, u Eibaru se igrački afirmisao naš čuvar mreže Marko Dmitrović. Reprezentativac Srbije u Baskiji je proveo četiri sezone, trenutno je član Sevilje.

Trener Eibara se u prvom meču odlučio za nešto defanzivniju taktiku i na klupi ostavio najboljeg strelca ekipe Stoičkova koji je bio i treći strelac lige sa 21 postignutim golom. Uspeli su puleni Gaiske Gaitana minimalnom pobedom u gostima da naprave ogroman korak ka finalu gde će ih čekati Tenerife.

Verujemo da ovoga puta neće prokockati sve kao u regularnom delu prvenstva i da će na svom terenu uspeti da sačuvaju gol prednosti.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,7)

TIP ZA HRABRIJE: 1&0-3 (2,8)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)