SKRAĆENO RADNO VREME KOVID AMBULANTE: Epidemiološka situacija na području Sremskog okruga

S.Kostić

18. 05. 2021. u 17:55

EPIDEMIOLOŠKA situacija usled pandemije izazvane korona virusom u Sremskoj Mitrovici, je i dalje vanredna sa smanjenjem broja inficiranih na dnevnom nivou i sa tendencijom prelaska situacije u nepovoljnu, rečeno je u utorak posle sednice Štaba za vanredne situacije Grada Sremske Mitrovice.

СКРАЋЕНО РАДНО ВРЕМЕ КОВИД АМБУЛАНТЕ: Епидемиолошка ситуација на подручју Сремског округа

Foto AP

Tokom masovne imunizacije vakcinisano je preko 47 odsto Mitrovčana, a zbog manjeg broja pregleda skraćeno je i radno vreme Kovid ambulante.

- Prema poslednjem preseku broj registrovanih aktivnih lica zaraženih korona virusom na području Sremskoj okruga iznosi 806. U Opštoj bolnici u Korona centru ukupan broj pacijenata je 51, na respiratoru je 10 a na kiseoniku dva pacijenta - rekla je direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Nada Zec Petković.

U poslednje dve nedelje primetan je pad broja pregleda u kovid ambulantama Doma zdravlja Sremska Mitrovica i broj pozitivnih u odnosu na broj pregleda.

- Zbog toga smo odlučili da skratimo vreme rada kovid ambulante, a da se produži rad seoskih ambulanti. Ubuduće kovid ambulante rade od 7 do 14 časova svakim danom, a nakon 14 časova hitni slučajevi koji zahtevaju urgentan pregled će preuzeti bolnički prijem Opšte bolnice - naglasio je načelnik Opšte medicine Doma zdravlja Sremska Mitrovica dr Adil Elhag i dodao da je sada situacija na nivou pre kovida.

Vakcinacija stanovništva kao i revakcina protiče uobičajenom dinamikom i ona se obavlja na 14 punktova svaki dan.

- Očekuje nas treća doza vakcine i to verovatno na jesen.- rekao je dr Elhag na konferenciji za medije i naglasio da je ''buster'' vakcina, odnosno treća doza, neminovnost i da će morati da je prime svi koji su vakcinisani, vakcinom bilo kog proizvođača.

Tokom narednog vikenda biće organizovane mobilne ekipe koje će raditi na teritoriji grada Sremske Mitrovice i to ispred Lidla biće od 9 do 19 časova, a na šetalištu kod Gradske biblioteke od 8 do 21 sat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UŽIČKI GIMNAZIJALCI REĐAJU USPEHE: Zaljubljeni u nauku