INTENZITET PRENOŠENJA VIRUSA OPADA: Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu se popravlja

V.Ć.

17. 05. 2021. u 20:34

JUČE i danas na području Pirotskog okruga, regostrovano je 18 laboratorisjki potvrđenih slučajeva kovida 19, a na testiranje je poslato 27 sumnjivih uzoraka. U Opštoj bolnici u Pirotu, juče i danas od posledica zaraze preminule su dve osobe, čime je broj preminulih od početka epidemije povećan na 236 osoba u okrugu.

ИНТЕНЗИТЕТ ПРЕНОШЕЊА ВИРУСА ОПАДА: Епидемиолошка ситуација у Пиротском округу се поправља

Foto: V.Ć.

Kako u svom dnevnom izveštaju navodi pirotski ZZJZ, procenat pozitivnosti testova opada, a intenzitet prenošenja virusa je u opadanju. U kovid ambulanti Doma zdravlja obavljeno je 108 pregleda, od čega 37 prvih, a 71 kontrolni. Mera kućne izolacije naložena je za 26, a ukinuta za 16 osoba. Na lečenju u Opštoj bolnici trenutno je 20 pacijenata od kojih10 iz Pirota, po troje iz Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice i jedan iz Knjaževca.

Od početka imunizacije na području okruga dato je 47.585 doza vakcine. Kompletno je vakcinisano 20.609 osoba, a danas su vakcinisane osobe, bez zakazanog termina Sinofarm cepivom.

Epidemiološka situacija u Pirotskom okrugu je nesigurna, procenjuju u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ i apeluju na doseldno poštovanje preventivnih mera i masovnu imunizaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)